300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση Τσίπρα για... πολλαπλές κάλπες τον Μάιο

12 Ιουλίου 2018 10:31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση Τσίπρα για... πολλαπλές κάλπες τον Μάιο

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο της απόφασης του πρωθυπουργού να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως έγινε γνωστό, οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση μετατέθηκαν για τον Μάιο του 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Η απόφαση, η οποία ήρθε με εντολή Τσίπρα, όπως έγινε γνωστό αργότερα, προκάλεσε αναταραχή. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida, ο κ. Τσίπρας θέλησε να αιφνιδιάσει ακόμα και στενούς του συνεργάτες.

Ενδεικτικό είναι πως τα τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου χθες πήραν κυριολεκτικά «φωτιά» και πολλά κυβερνητικά στελέχη έψαχναν να μάθουν τι κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη επιλογή.

Το τηλέφωνο στον Σκουρλέτη

Ο κ. Τσίπρας ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη -με τον οποίο είχε κάνει, κατά πληροφορίες του iefimerida, μια πρώτη κουβέντα από την προηγούμενη βδομάδα- και του τηλεφώνησε νωρίς την Τρίτη για να τον ενημερώσει για την απόφασή του, προτού αναχωρήσει για Βρυξέλλες.

Σημειωτέον ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών υπερθεμάτιζε για αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 και αναγκάστηκε μετά την εντολή του πρωθυπουργού να κάνει όπισθεν ολοταχώς, αφού το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα.

Πώς το δικαιολόγησε η κυβέρνηση

Από την κυβέρνηση αιτιολόγησαν επισήμως τη συγκεκριμένη απόφαση επικαλούμενοι λόγους συνταγματικούς. Και ειδικότερα το γεγονός ότι προηγήθηκαν οι προειδοποιήσεις της ΚΕΔΕ πως θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για την ακύρωση του νόμου που θα αποσυνδέει τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές. «Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να παίξουμε με τις εκλογές. Ωστόσο, όταν τίθεται συνταγματικό ζήτημα, πρέπει να μην επιτρέπουμε την οποιαδήποτε αμφιβολία», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κερδίζει χρόνο μέχρι να αποφασίσει κάλπες

Ποιος ήταν όμως ο πραγματικός λόγος που έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια; Οι αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, η ισχνή πια πλειοψηφία των 152 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και η εκλογολογία που είχε φουντώσει το τελευταίο διάστημα κρίθηκε αναγκαίο ότι ήταν μια εικόνα που έπρεπε να τελειώσει.

Εξ αυτού του λόγου, η πρωτοβουλία του να μεταθέσει τις αυτοδιοικητικές για τον Μάιο οριοθέτησε εκ νέου τα πράγματα και κατά πολλούς σήμανε ότι με τον πιο επίσημο τρόπο στρώνει τον δρόμο τότε και για τις εθνικές εκλογές. Κερδίζοντας αναμφίβολα κάποιους μήνες σχετικής «ηρεμίας», απομακρύνοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο του 2018. Και αποδυναμώνοτας τους σχεδιασμούς της αντιπολίτευσης που ζητάει κάλπες εδώ και τώρα.

Τα... κρυφά σχέδια του Μαξίμου

Αβέβαιο παραμένει, τέλος, αν ο πρωθυπουργός μπλοφάρει και εν τέλει θα αιφνιδιάσει ή αν πράγματι θα οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες τον Μάιο.

Καθοριστικοί παράγοντες, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, θα είναι τόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ (διότι αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, αυτόματα θα πυροδοτήσει εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας μας, με δεδομένη τη μεγάλη διαφωνία των ΑΝΕΛ για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών), όσο και οι ειδήσεις από την οικονομία, ήτοι η μη περικοπή στις συνάξεις, που το Μαξίμου βλέπει ότι σε συνδυασμό με κάποιες επιπλέον παροχές θα λειτουργήσουν βοηθητικά στο προεκλογικό αφήγημά του.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Μυρίζει τριπλές εκλογές τον Μά...
Οριστικό: Μαζί ευρωεκλογές και... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά  του Blue Star Δήλος για το 2026 – Εντυπωσιακές εικόνες (Βίντεο + Φωτό)

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά του...

01 Ιανουαρίου 2026
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Πάρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

03 Ιανουαρίου 2026
Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη  Ι/Φ σκάφους

Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ι/Φ σκ...

05 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Euroleague: Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 74-87: Δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα και… γιούχα στο Telecom Center Athens

Euroleague: Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μ...

06 Ιανουαρίου 2026
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την Κοινή Δήλωση για τη Γροιλανδία»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα υποσ...

06 Ιανουαρίου 2026
Euroleague: Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80 – Δεν άντεξε στο τελευταίο δεκάλεπτο και «έπεσε» στην Πόλη

Euroleague: Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακ...

06 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ