×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Με success story την ελπίδα πηγαίνει στη ΔΕΘ ο Σαμαράς

06 Σεπτεμβρίου 2013 10:22

Σαφή μηνύματα τόσο προς την τρόικα όσο και προς το εσωτερικό της χώρας θα περιλαμβάνει η ομιλία του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της ΔΕΘ, αύριο το μεσημέρι.

Θα πάμε καλύτερα Μήνυμα ελπίδας προς τους πολίτες θα επιχειρήσει να δώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Δέχεται εισηγήσεις να εξαγγείλει την παροχή οικονομικής βοήθειας στους χαμηλοσυνταξιούχου

Ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει το συγκεκριμένο βήμα προκειμένου να θέσει όρια στις απαιτήσεις της τρόικας, και με αφορμή την παράλογη αξίωσή της για «λουκέτο» στα ΕΑΣ, στην ΕΛΒΟ και τη ΛΑΡΚΟ, θα αφήσει αιχμές κατά ορισμένων επιλογών των δανειστών μας και θα επαναλάβει ότι υπήρξαν λάθη στο πρώτο μνημόνιο, τα οποία ο ίδιος και η ΝΔ είχαν επισημάνει.

Παράλληλα θα καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση θα είναι εκείνη που θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις, μετά τη συζήτηση που θα έχει με την τρόικα στα τέλη του μήνα.

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εκπέμψει μήνυμα ελπίδας προς τους πολίτες δίνοντας έμφαση στην ανάγκη επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Θα τονίσει ότι τα δύσκολα βρίσκονται πλέον πίσω μας, θα υπογραμμίσει ότι είναι ορατός ο στόχος της ανάκαμψης στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ θα διαβεβαιώσει ότι δεν θα αργήσει η έξοδος από τα μνημόνια. Θα δεσμευθεί ότι το πρώτο του μέλημα είναι η στήριξη των οικονομικά αδυνάτων και η αποκατάσταση των αδικιών που έχουν προκληθεί από τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ την παροχή οικονομικής βοήθειας στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν θα κάνει αυτή την κίνηση ή θα περιμένει να υπάρξουν πρώτα σαφή στοιχεία στα τέλη Οκτώβρη σχετικά με το πλεόνασμα και να κάνει τις εξαγγελίες στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επιτελείο του πρωθυπουργού συζητούν το ενδεχόμενο να ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη τις αλλαγές στην παροχή επιδόματος θέρμανσης, με δεδομένο ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων και ταυτόχρονα να προπληρώνει το ποσό της ενίσχυσης πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου).

Με αυτό τον τρόπο, θα επιτύχει να δοθεί το επίδομα σε περισσότερα νοικοκυριά και πιο άμεσα. Σημειώνεται ότι πέρυσι είχε προβλεφθεί κονδύλι ύψους 260 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά απορροφήθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ από τους δικαιούχους.

Φως στο τούνελ

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι τα μέτρα αυτά δεν λύνουν μεγάλα προβλήματα, αλλά εκτιμούν ότι θα δώσουν και ουσιαστικές ανάσες αλλά και ψυχολογική τόνωση στους πολίτες.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι κάτι αλλάζει, πως πλησιάζει το φως στο βάθος του τούνελ», ανέφερε στο «Εθνος» στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, αναφερόμενος στην ομιλία-παρέμβαση του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στο πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός θα κρατήσει ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ποντάρει στα ερείπια της χώρας. Θα κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα για μηδενισμό, καθώς και για απουσία σοβαρής εναλλακτικής πρότασης.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos