×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Βενιζέλος: Στην ανηφόρα, αλλά και την τελική στροφή η χώρα

08 Σεπτεμβρίου 2013 12:21

Η Ελλάδα βρίσκεται στην ανηφόρα, αλλά και στην τελική στροφή, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση, Ευάγγελος, κατά την ομιλία του σε παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση και τη στενή εποπτεία των εταίρων και πιστωτών μας».

«Σε όσους ρωτούν αν βγαίνει το πρόγραμμα και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες που γίνονται, απάντησε πως δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σχέδιο Β΄, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά μόνο πριν την κρίση -το 2007, 2008 ή αρχές του 2009- και αν υπήρχε κοινωνική συναίνεση, που ακόμα και σήμερα δεν είναι αρκετή», επισήμανε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έστρεψε τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι μετά από ένα διάστημα αμφιταλάντευσης επέστρεψε στη λογική της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και διαγραφής του χρέους.

Για τους μικροομολογιούχους είπε ότι «δεν τους ξεχάσαμε και πρέπει να τους τακτοποιήσουμε».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αστεία» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και σημείωσε πως η κυβερνητική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη στη χώρα.

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι δεν είναι δυνατό να απειλούνται με κλείσιμο τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ σχολίασε γενικότερα τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι το μέτρο για τη μείωση του φόρου στην εστίαση δεν απέδωσε όσο έπρεπε. «Αν είχε αποδώσει, θα είχαμε και ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα». «Πρέπει να δώσουμε λύση τη χρονιά αυτή σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν προκύψει, με γενναιοδωρία», σημείωσε, ενώ παρατήρησε, ακόμη, ότι υπάρχουν αστοχίες σε ορισμένα φορολογικά μέτρα.

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι το θέμα είναι πως αυτό θα βοηθήσει την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ για την προγραμματική συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι δεν αφορά μόνο τα δύο κόμματα, αλλά όλη την κοινωνία, διότι είναι το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης

Νωρίτερα, ο κ.Βενιζέλος συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ Τάσος Τζήκας ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τα χαρακτηριστικά τής φετινής διοργάνωσης, για τη συνένωση των δύο εταιριών, σημειώνοντας ότι η ΔΕΘ κάνει επανεκκίνηση. Ζήτησε, εξάλλου, από τον κ. Βενιζέλο τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών για την κινητοποίηση της ελληνικής ομογένειας στο θέμα των εμπορικών και εκθεσιακών δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στους χώρους της ΔΕΘ μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό συνεδριακό κέντρο, με εκθεσιακές δραστηριότητες και παράλληλα ένα μητροπολιτικό πάρκο, λέγοντας πως θα χρειαστεί η συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η συμμετοχή των φορέων της πόλης σε αυτό το εγχείρημα για να το αγαπήσει η πόλη.

Ως υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κάποιες δραστηριότητες (συνδιασκέψεις, σεμινάρια κ.α.) και θα αξιοποιηθεί και η ΔΕΘ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos