×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Βάζουν σε θεσμικό κλοιό τον ναζισμό

23 Σεπτεμβρίου 2013 12:50

Ολα τα «όπλα» που διαθέτει είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει κατά της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Μετά την απόφαση για επιτάχυνση των ερευνών τόσο σε αστυνομικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο και της προσθήκης που θα υπάρξει στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, την οποία αποκάλυψε χθες το «Εθνος της Κυριακής», η κυβέρνηση αποφάσισε να «κόψει» και την κρατική χρηματοδότηση στο ακροδεξιό αυτό μόρφωμα.

Η πρόταση αναστολής κατατέθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και έγινε αμέσως δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη (φωτογραφία) να ετοιμάσει αμέσως τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία πιθανότατα θα κατατεθεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόταση, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και περιγράφει με σαφήνεια τα αδικήματα και τις ποινές που αυτά επισείουν.

Σε αυτό το άρθρο άλλωστε θα υπάρξει στις αρχές του επόμενου μήνα και μια σημαντική προσθήκη, βάσει της οποίας θα μπορούν πλέον να παραπέμπονται για ηθική αυτουργία στην τέλεση κακουργήματος ακόμη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», η διάταξη η οποία θα προστεθεί στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης θα αναφέρει τα εξής: «Η παρούσα διάταξη θα εφαρμόζεται και επί των νομίμως λειτουργούντων κομμάτων και εφόσον πληρούται η αντικειμενική υπόσταση συγκεκριμένων πράξεων από μέλη της, όπως δηλαδή η εκτέλεση δολοφονιών, η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και αλλά κακουργήματα.

Στην παράγραφο 1 του συγκεκριμένου άρθρου ορίζονται οι ποινές (κάθειρξη μέχρι 10 ετών) για όποιον συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) «που επιδιώκει» τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων».

Στην ίδια παράγραφο καταγράφονται επίσης κωδικοποιημένα τα κακουργήματα, τα άρθρα στα οποία αυτά αναφέρονται. Ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, υπεξαίρεση, ληστεία, εκβίαση, είναι μερικά από τα κακουργήματα που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα του Ποινικού Κώδικα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μ. Κωσταράκο, να διερευνήσει το εάν εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύουν μέλη της Χρυσής Αυγής και να καταλογίσει ευθύνες εάν υπάρχουν.

Είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις προκειμένου να απαντήσει άμεσα και αποφασιστικά στη Χρυσή Αυγή και στις εγκληματικές της πράξεις και αυτό που ζητεί από όλους είναι να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα που έστειλε την επομένη της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Κερατσίνι στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Αθανασίου και Δένδια.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

'Κόβουν' τη δόση των 300.000€

Εντός της εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα, θα κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη, η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αναστέλλεται η απόφαση για την κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου έχει λάβει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο την πρώτη δόση ύψους 800.000 ευρώ.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε εγκριθεί το πόσο των 300.000 ευρώ έναντι της δεύτερης δόσης που είναι προγραμματισμένη να λάβουν όλα τα κόμματα, ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν πρόκειται να δοθεί στο ακροδεξιό μόρφωμα, παρά το ότι έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο και έχει εδώ και λίγες ημέρες (πριν από τα τραγικά γεγονότα στο Κερατσίνι) λάβει και αριθμό ΦΕΚ. Η κίνηση αυτή να «κοπεί» άμεσα η χρηματοδότηση, αποτελεί δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να μηδενίσει τους πόρους και κατά συνέπεια να περιορίσει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και έρευνα για το πού κατευθύνθηκαν τα 800.000 ευρώ της πρώτης δόσης της χρηματοδότησης που έλαβε και η οποία κατά πάσα βεβαιότητα ήταν και η τελευταία από το κράτος!

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos