×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Χρυσή Αυγή: Στο στόχαστρο μέλη της, έρευνα για τους βουλευτές

26 Σεπτεμβρίου 2013 13:10

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών λειτουργών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται πλέον η δραστηριότητα και βουλευτών του συγκεκριμένου ναζιστικού μορφώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της Αστυνομίας υπάρχουν καταγγελίες για εμπλοκή συγκεκριμένων στελεχών του κόμματος τα οποία φέρονται να έχουν καθοδηγήσει μέλη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής στο να προκαλέσουν επεισόδια και φθορά ξένης περιουσίας.

Παράλληλα, οι έρευνες έχουν εστιαστεί και στο ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή βουλευτή ή βουλευτών και στα τραγικά γεγονότα στο Κερατσίνι. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Εισαγγελία καταθέτουν ήδη πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία -όπως αποκάλυψε το «Εθνος»- δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν υπήρχε περίπτωση πριν από κάθε επέμβαση των «χρυσαυγιτών μπράβων» να μην ενημερώνονται οι επικεφαλής των πυρήνων, που, σύμφωνα με το... οργανόγραμμά τους, είναι τα μέλη του Κοινοβουλίου του εν λόγω κόμματος.

Ωστόσο, η Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να κάνει το αποφασιστικό βήμα της άσκησης δίωξης, εάν δεν έχει «δέσει» προηγουμένως τη συμμετοχή βουλευτών σε κακουργηματικές πράξεις.

Η εντολή άλλωστε του πρωθυπουργού είναι να εντατικοποιηθούν μεν οι έρευνες, αλλά όλοι να κινηθούν προσεκτικά, έτσι ώστε να μην υπάρξει το φαινόμενο της σύλληψης και της απελευθέρωσης μέσα σε λίγα 24ωρα λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ο Ν. Δένδιας, ο οποίος έχει καθημερινή πλέον επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, έχει δώσει εντολή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να γίνουν εξονυχιστικές έρευνες σε όλα σχεδόν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην επικράτεια, ενώ παράλληλα παρουσία εισαγγελέα να ερευνώνται και τα σπίτια των μελών των πυρήνων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία εκτιμά ότι θα υπάρξουν και νυν μέλη της οργάνωσης που θα θελήσουν να μιλήσουν, προκειμένου να τύχουν ευμενέστερης μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι έρευνες στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάλυση των θυλάκων της Χρυσής Αυγής μέσα στο Σώμα.

Οι έλεγχοι δεν γίνονται μόνο στην κορυφή, αλλά έχουν «περάσει πλέον και σε αστυνομικά τμήματα συγκεκριμένων περιοχών της χώρας και ειδικότερα εκεί όπου υπάρχουν καταγγελίες για απάθεια-αδιαφορία των αστυνομικών έναντι βίαιων επεισοδίων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα ή παλαιότερα.

Το σχετικό πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. θα δοθεί στον αρχηγό του σώματος, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα και αμέσως μετά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι πιθανόν -ανάλογα με τα ευρήματα- να προχωρήσει σε νέες αλλαγές προσώπων ή ακόμη και σε παραπομπές στα πειθαρχικά όργανα.

Ικανοποίηση

Σε πολιτικό επίπεδο, στο Μέγαρο Μαξίμου, επικρατεί ικανοποίηση, αφού θεωρούν πως για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο ζήτημα τα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι διωκτικές αρχές αλλά και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ήταν άμεσα.

Πιστεύουν επίσης ότι τα αποτελέσματα που σύντομα θα υπάρξουν μετά τις έρευνες θα διαψεύσουν εκείνους που υποστήριζαν όλο τον τελευταίο χρόνο τα περί «φλερτ» της ΝΔ με την ακροδεξιά και πως η στάση που έχει επιδείξει η κυβέρνηση θα διευκολύνει τον κ. Σαμαρά να προχωρήσει -σε δεύτερο χρόνο- σε ένα άνοιγμα προς το «παραδοσιακό κέντρο».

Τέλος, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκτιμούν ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ που επέλεξαν τη Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές, τρόμαξαν από τα τελευταία γεγονότα, αντελήφθησαν ότι δεν έχουν καμιά ιδεολογική ή πολιτική σχέση με αυτό το μόρφωμα και κατά συνέπεια θα επιστρέψουν στην παράταξη που στήριζαν προ του 2012.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Καθημερινές επικοινωνίες Δένδια με πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο

Απόλυτα ενήμεροι για την πρόοδο των ερευνών, τόσο σε δικαστικό όσο και σε αστυνομικό επίπεδο είναι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Δένδιας είναι εκείνος που επικοινωνεί καθημερινά με τον κ. Σαμαρά, ενώ έχει ήδη συνομιλήσει και δύο φορές με τον κ. Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της παραμονής του τελευταίου στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συναντήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δύο φορές το τελευταίο 48ωρο με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει διά ζώσης για τα πρώτα ευρήματα, αλλά και για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνει.

Ο κ. Δένδιας πήρε το «πράσινο φως» από τον κ. Σαμαρά προκειμένου να προχωρήσει στις αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός τού είπε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια για την «κάθαρση» στο Σώμα.

Πρόταση

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, συνεργάζεται με τον κ. Δένδια για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η πρότασή του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στο τέλος Οκτωβρίου και θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή αμέσως μετά.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos