Μαρτυρίες - φωτιά καίνε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη. Σφίγγει ο κλοιός και για άλλους 2 βουλευτές

06 Οκτωβρίου 2013 19:26

Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία που αφορά την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», έδωσαν σύμφωνα με

πληροφορίες στον ανακριτή της υπόθεσης, δύο μάρτυρες που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

Μαρτυρίες - φωτιά καίνε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη. Σφίγγει ο κλοιός και για άλλους 2 βουλευτές

Οι μάρτυρες, που πλέον στην δικογραφία αναφέρονται ως «Μάρτυρας Γ'» και «Μάρτυρας Δ΄» -καθώς έχουν προηγηθεί δύο καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στον 'Αρειο Πάγο με αναφορά σε «Μάρτυρα Α'» και «Μάρτυρα Β'»- προσήλθαν και κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον του ανακριτή για γεγονότα που γνωρίζουν ως μέλη-στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει στα χέρια του και άλλη μία κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα με στοιχεία στην δικογραφία «Μάρτυρας Ε».

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις αντλούνται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, «στοιχεία εμπλοκής» για δύο βουλευτές, οι οποίοι δεν είναι κατηγορούμενοι στην δικογραφία για την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», τα οποία θα αξιολογηθούν από τους ανακριτές της υπόθεσης . Επίσης ο ένας εκ των δύο μαρτύρων τονίζει πως υπήρχε εντολή «να φάνε τον Φύσσα».

Ο «μάρτυρας Γ'», που κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

«Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά -φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας- Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον 'φάνε'. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου».

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο εν λόγω μάρτυρας μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης , ενώ μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, «μπήκα στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300-400 άτομα».

Στην κατάθεση του ο «μάρτυρας Γ» φέρεται να χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών» τον εν λόγω βουλευτή καθώς «Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία...» ενώ κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο «πυρηνάρχη» της Τ.Ο Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Οι «δοκιμασίες», δηλαδή η εκπαίδευση, γινόταν όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες

Πως λειτουργούσαν τα τάγματα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «μάρτυρας Γ» αναφέρθηκε στην κατάθεση του στην τακτική που εφάρμοζαν τα «Τάγματα» για την οποία είπε ότι έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι «Κέρβεροι» οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι «Πύργοι».

Κατά την πεποίθηση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής όλοι οι βουλευτές του Νομού Αττικής γνώριζαν τι συμβαίνει αφού, όπως φέρεται να κατέθεσε, «Οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου». Κατά την κατάθεση, «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον κατονομαζόμενο βουλευτή τη Β 'Αθήνας . Ο Παναγιώταρος είχε τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασσιδιάρη».

Οι ρόλοι ενός εκάστου βουλευτή, κατά τον μάρτυρα, είχαν ως εξής: Ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασσιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Ο Χρήστος Παππάς , σύμφωνα με τον μάρτυρα, μεταξύ των μελών αποκαλούνταν «Ταξίαρχος».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χρυσής Αυγής αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α΄υπαρχηγός ο Κασσιδιάρης, και β΄υπαρχηγός ο Παναγιώταρος.

Μάλιστα στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο «να καθαρίσουν, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής» εκ των οποίων ο ένας «ήταν παλιός λοχαγός της οργάνωσης».

Τέλος ο μάρτυρας αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει μέλος της οικογένειας του η Χρυσή Αυγή έχει εξασφαλίσει «φυτώριο νέων μελών».

Όπως φέρεται να υποστήριξε, «ο υπεύθυνος του γραφείου στο Παγκράτι» χρησιμοποιεί «τα φροντιστήρια που διατηρεί η μητέρα του εκεί» για να προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου». Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό αλλά όπως ανέφερε «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι «λαθρομετανάστες». Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ' ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Ο «μάρτυρας Δ» φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos