300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Συμφωνία κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

17 Οκτωβρίου 2013 17:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμφωνία κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

test2

test2

Την Τρίτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Θετική ψήφο θα δώσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Του Γιώργου Σ. Μπουρδάρα

Με ευρύτατη πλειοψηφία αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, έπειτα από τη δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα δώσει θετική ψήφο στην κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία.

Η τροπολογία του κυρίου Μιχελάκη για τις προϋποθέσεις αναστολής της χρηματοδότησης σε πολιτικά κόμματα, των οποίων η ηγεσία διώκεται για εγκληματική δραστηριότητα συναντάει παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις τη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όσον αφορά τις επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αυτές επικεντρώνονται κυρίως στην πρόβλεψη της τροπολογίας για λήψη απόφασης από τη Βουλή με πλειοψηφία 151 βουλευτών, όπως προτείνει η κυβέρνηση, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά ενισχυμένη πλειοψηφία τουλάχιστον 180 ψήφων.

Σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για μία τροπολογία «που έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό του δικαιϊκού μας συστήματος, το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι ο νομοθέτης δεν προέβλεψε τον κίνδυνο να βρεθούν στη Βουλή και να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση κόμματα, ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα».

Αναφέρθηκε επίσης στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που έγιναν προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομόθυμη αποδοχή της από το Σώμα.

«Προσθέσαμε ως προϋπόθεση αναστολής χρηματοδότησης την επιβολή προσωρινής κράτησης, αυξήσαμε τον αριθμό των παραπεμπόμενων βουλευτών ή στελεχών του κεντρικού οργάνου διοίκησης από το ένα δέκατο στο ένα πέμπτο, υιοθετήσαμε την πρόταση για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών και προβλέψαμε ότι η αναστολή χρηματοδότησης μπορεί να επιβληθεί εφόσον οι εγκληματικές πράξεις τελέσθηκαν στο πλαίσιο δράσης του κόμματος ή στο όνομα αυτού».

Στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, αναμενόταν περίπου στις 4 το απόγευμα, να πάρει τον λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο βήμα ανέβηκε το μεσημέρι και η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι στο θέμα της τροπολογίας για την άρση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτές του ΚΚΕ θα ψηφίσουν «παρών» για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία τους στο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι νόμοι εναντίον τους αλλά ούτε και να φανεί ότι υποστηρίζουν εμμέσως τη Χρυσή Αυγή.

«Μη νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους νόμους εναντίον μας. Δεν θα βγάλετε άκρη, έχουμε εμπειρία και δεν είμαστε Χρυσή Αυγή. Αυτοί έκρυψαν τις σβάστικες εμείς σηκώνουμε τα σφυροδρέπανα» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής.

Η διεξαγωγή της φηφοφορίας την ερχόμενη Τρίτη συμφωνήθηκε το μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Πρόκειται μάλιστα για μια αιφνιδιαστική εξέλιξη καθώς ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου και των τροπολογιών αργά σήμερα το βράδυ.

Εκτός από την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κόμματος σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών του για εγκληματικές ενέργειες θα διεξαχθεί ψηφοφορία και επί των υπολοίπων τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μεταξύ αυτών και η τροπολογία που αφορά τις ρυθμίσεις για τη ΝΕΡΙΤ και την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον μεταβατικό φορέα.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αρση ασυλίας των έξι βουλευτών...
Το Υπουργείο Εργασίας ενώνει τ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Σεπτέμβριος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συν...

11 Μαϊος 2025
Φουρνιστό κοτόπουλο με ρύζι -Το μυστικό για να μη βγει νερόβραστο και λασπωμένο όπως το κατσαρολάτο

Φουρνιστό κοτόπουλο με ρύζι -Το μυσ...

11 Μαϊος 2025
Με το δεξί το 2025 για τις τράπεζες: Έκλεισαν το α' τρίμηνο με σημαντικά κέρδη και κεφαλαιακή επάρκεια

Με το δεξί το 2025 για τις τράπεζες...

11 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ