Κ. Παπούλιας: «Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο»

28 Οκτωβρίου 2013 16:38

Σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε με απουσίες αλλά και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τον εορτασμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω από όσα έχει ήδη δώσει.

«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο. Μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε σήμερα τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού, του ιταλικού φασισμού του 1940.

Ηταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938. Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά.

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και σήμερα έδωσε ό,τι μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί στην Ευρώπη».

«Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με απουσίες και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς, σε μία ακτίνα εκατοντάδων μέτρων γύρω από την εξέδρα των επισήμων η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνο με την επίδειξη ειδικής διαπίστευσης. Παράλληλα, τμήμα της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου παρέμεινε κλειστό για το κοινό.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην παρέλαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ απόντες ήταν οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ. Απών ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παρέστη κανονικά στη σημερινή παρέλαση.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos