300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο το απόγευμα για φόρο ακινήτων και τρόικα

30 Οκτωβρίου 2013 13:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο το απόγευμα για φόρο ακινήτων και τρόικα

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ραντεβού στο Μαξίμου έδωσαν για τις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, με κύριο θέμα τον φόρο ακινήτων. Συνάντηση το βράδυ Γ. Στουρνάρα και Χ. Σταικούρα με την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Του Γιώργου Π. Τερζή

Αντιμέτωπη με την εμφανή απροθυμία των βουλευτών να στηρίξουν ακόμη και μέτρα όπως ο φόρος ακινήτων, η κυβέρνηση «μετράει» τις επιλογές της ενόψει της άφιξης, την επόμενη εβδομάδα, των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή που η διαπραγμάτευση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη (τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσαν την Αθήνα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αρνούμενοι να ανοίξουν σε αυτή τη φάση τον κύκλο της πολιτικής διαπραγμάτευσης), το κυβερνητικό στρατόπεδο μοιάζει να δοκιμάζεται ήδη από τον φόρο ακινήτων, που αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή. Χθες 22 βουλευτές της Ν.Δ., που εκλέγονται στην περιφέρεια, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Γ. Στουρνάρα εκφράζοντας έντονες αντιρρήσεις για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Αρκετά ακόμη κοινοβουλευτικά στελέχη εκφράζουν δυσφορία, επί του παρόντος ατύπως: ο κ. Αργ. Ντινόπουλος σημείωσε (ΒΗΜΑ) ότι «αν δεν γίνουν σημαντικές βελτιώσεις, το νομοσχέδιο θα είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει», ενώ η προειδοποίηση του κ. Βύρ. Πολύδωρα ότι «η δήμευση των χωραφιών μας δεν περνάει» ναι μεν αντιμετωπίζεται με διάθεση απαξίωσης από την κυβέρνηση, πλην όμως απηχεί τις διαθέσεις σημαντικής μερίδας βουλευτών. Είναι σαφές ότι ο φόρος ακινήτων θα δοκιμάσει τις κυβερνητικές αντοχές καθώς, ακόμη κι αν εγκριθεί εν τέλει από τη Βουλή, είναι δεδομένο ότι, μέχρι αυτό να συμβεί, ο εκνευρισμός στο εσωτερικό των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων θα χτυπήσει κόκκινο.

Σε αυτό το κλίμα, άλλα κυβερνητικά στελέχη επιδιώκουν να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους για το πρόγραμμα, άλλα δεν υιοθετούν σκληρές εκφράσεις προκειμένου να αποτυπώσουν την πραγματικότητα. Όπως φέρεται να έπραξε, χθες, ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρομοίωσε το πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο με «εφαρμογή στρατιωτικού νόμου». Η φράση, που προκάλεσε μούδιασμα στο Μαξίμου, διαψεύδεται κατηγορηματικά απο τον υπουργό, ο οποίος και την αποδίδει στην...φαντασία της βελγίδας δημοσιογράφου, ενώ θα υπάρξει και διάβημα προς την εφημερίδα που φιλοξένησε την συνέντευξη.

Παράλληλα, οι δυσκολίες που καλείται να υπερβεί η κυβέρνηση αναζωπυρώνουν σενάρια εκλογών και είναι ενδεικτικό ότι χθες ο κ. Τ. Νεράντζης ερμήνευσε (Κανάλι 1) τη στάση του πρωθυπουργού ως ακολούθως: «Ο Σαμαράς τους είπε πως αν νομίζετε ότι θέλετε και άλλα... εγώ θα παραιτηθώ και κάντε εκλογές».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, κύκλο επαφών με όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη τόσο για την επικείμενη αξιολόγηση και την εκταμίευση του ενός δισ. της δόσης που εκκρεμεί όσο και για την περαιτέρω στρατηγική της Ελλάδας έναντι της θέσης της τρόικας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να καλυφθεί δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ το 2014. Για το ζήτημα των προαπαιτουμένων προκειμένου να εκταμιευθεί το ένα δισ., μοναδικό αγκάθι παραμένει η τύχη των αμυντικών βιομηχανιών. Αντιθέτως, τα υπόλοιπα (κώδικας δικηγόρων, οφειλές προς ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ) βρίσκονται, παρά τους αστερίσκους, σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων του πρώτου κύκλου.

Ως προς το δημοσιονομικό κενό και τα ενδεχόμενα πρόσθετα μέτρα του 2014, στο εσωτερικό της κυβέρνησης παρατηρούνται προβληματισμός και διάσταση απόψεων. Ο κ. Γ. Στουρνάρας, με διαδοχικές δηλώσεις του ή διαρροές από το υπουργείο, φέρεται να εμμένει στην ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων ύψους έως 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός με την τρόικα. Την ίδια θέση ασπάζονται και κάποια στελέχη του Μαξίμου, που όμως δεν αποτελούν την πλειοψηφία. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς διατηρεί ανοιχτές όλες του τις επιλογές, ακόμη και το ενδεχόμενο να επιδιωχθεί η μετακύλιση της συζήτησης για το δημοσιονομικό κενό για τον προσεχή Απρίλιο, παράλληλα με τη συζήτηση που θα επιδιώξει να ανοίξει η Αθήνα για το χρέος. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταθέσει ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, η Αθήνα θα αναλάβει την υποχρέωση να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό στην περίπτωση που τα δημοσιονομικά μεγέθη δεν θα έχουν την εξέλιξη που εκτιμά η ελληνική πλευρά.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσε...
Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων μ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Σε καταστροφικό «αμόκ» άνδρας σε κεντρικότατο δρόμο του νησιού – Προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και συνελήφθη

Πάρος: Σε καταστροφικό «αμόκ» άνδρα...

23 Μαρτίου 2026
Πάρος, Λιμάνι: Στα «σκαριά» καινοτόμο σύστημα εξυπηρέτησης

Πάρος, Λιμάνι: Στα «σκαριά» καινοτό...

21 Μαρτίου 2026
Πάρος: Δείτε το ποσό που θα πληρώνεται για στάθμευση σε δημοτικά parking – Ποιοι εξαιρούνται της χρέωσης (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε το ποσό που θα πληρώνε...

22 Μαρτίου 2026

Τελευταία Νέα

Θερμά λόγια του Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα – «Οι Έλληνες έχουν κάτι ξεχωριστό» (Βίντεο)

Θερμά λόγια του Ντόναλντ Τραμπ για...

26 Μαρτίου 2026
Υποστελέχωση σχολείων στη Σαντορίνη: Αύριο στις 10:00 η συνάντηση εκπαιδευτικών με τον Κ. Βλάση

Υποστελέχωση σχολείων στη Σαντορίνη...

26 Μαρτίου 2026
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Κέας

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

26 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ