×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Απόφαση για βελτιώσεις στον φόρο ακινήτων

01 Νοεμβρίου 2013 10:28

Την απόφαση να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές με βάση το δημοσιονομικό πλαίσιο αλλά και τις προτάσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τον φόρο επί των ακινήτων έλαβαν χθες βράδυ οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μπορεί η επίσημη «ατζέντα» των δύο διαδοχικών συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου να αφορούσε τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ, ωστόσο ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ανέλυσαν τις «καυτές» λεπτομέρειες για τον φόρο επί των ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη τους τις αντιδράσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.

Την ώρα της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου εναλλάσσονταν εν τω μεταξύ οι «ειδήσεις» για τον χρόνο έλευσης του κορυφαίου κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα.

Το σίγουρο είναι αφενός ότι η τρόικα δεν έχει αλλάξει προς το παρόν το πρόγραμμά της και αφετέρου ότι και οι κυβερνητικοί διαμηνύουν πως η διαβούλευση για τον φόρο ακινήτων θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα - που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς το τέλος της εβδομάδας και όχι τη Δευτέρα.

«Θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπ' όψιν οι παρατηρήσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και θα γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου. Θα έχουμε στη διάθεσή μας αυτές τις μέρες και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας για να ολοκληρώσουμε την επεξεργασία», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι η συζήτηση για τα ναυπηγεία αναβάλλεται για την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Γ. Στουρνάρας

Στον ίδιο τόνο ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου υπενθύμισε ότι η τρόικα τού έχει ζητήσει ραντεβού για την Τρίτη και απάντησε στο σχετικό ερώτημα για τον φόρο ως εξής:

«Μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, δηλαδή των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Οι γνωρίζοντες, πάντως, λένε ότι οι όποιες αλλαγές δεν αφορούν τον αριθμητικό στόχο των εσόδων, αλλά την εσωτερική ανακατάταξη στο πλαίσιο.

Το δεύτερο «καυτό» θέμα που συζήτησαν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος παρέπεμπε στην επιτάχυνση των ρυθμών για την απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα.

Οπως δήλωσε, δε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης για το νέο ΕΣΠΑ: «Είμαστε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του. Δεν θέλουμε να είναι απλά και μόνο ένα καινούργιο πρόγραμμα. Θέλουμε να είναι διαφορετικό τόσο ως προς τη φιλοσοφία του, με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή, όσο και ως προς την αρχιτεκτονική του. Πιο απλό, όχι γραφειοκρατικό. Αυτή τη συζήτηση κάναμε και πιστεύω ότι είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου η οριστική διαμόρφωσή του».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos