×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κοινό μέτωπο από κυβέρνηση και κόμματα

02 Νοεμβρίου 2013 18:33

Σοκ στην κυβέρνηση προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία δύο πολιτών-μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του συγκεκριμένου κόμματος στο Ν. Ηράκλειο...

Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν να συστήσει -μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου- ψυχραιμία σε όλους και παράλληλα να διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της ομαλότητας στη χώρα. Ανάλογη τοποθέτηση έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταδίκασε απερίφραστα τη δολοφονία.

Ανησυχία στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας και εκτιμούν ότι η μόνη απάντηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον κ. Κεδίκογλου να προβεί σε μια αυστηρή δήλωση που θα εκπέμπει το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της αμείλικτης αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. «Οι δολοφόνοι, όποιοι κι αν είναι», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

Ανάλογη, δε, ήταν και η πρώτη τοποθέτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια. «Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του «Εθνους», ο κ. Σαμαράς, ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και αμέσως συγκάλεσε σύσκεψη, προκειμένου να καθοριστεί η κυβερνητική αντίδραση.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος ενημερώθηκε στη συνέχεια αναλυτικά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Δένδιας μίλησε και στους δύο ηγέτες για «τρομοκρατική ενέργεια» και παρέθεσε τα στοιχεία που είχε μέχρι εκείνη την ώρα στη διάθεσή του. Εκανε λόγο για «πρόσωπα αποφασισμένα να σκοτώσουν», για «επαγγελματικό χτύπημα» και για «εκπαιδευμένους δολοφόνους». Τους διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και πως αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία που έχει η σύλληψή τους να γίνει το ταχύτερο δυνατό από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Ο υπουργός επικοινώνησε αργά το βράδυ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών, καθώς και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη.

Στην επικοινωνία που είχαν αργά το απόγευμα και πριν εκδοθούν οι ανακοινώσεις, οι ηγέτες των δύο κυβερνητικών κομμάτων συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να εκπέμψουν ένα κοινό μήνυμα «αποφασιστικότητας» και «πολιτικής πυγμής» απέναντι στη βία, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή στο Γραφείο Τύπου του κόμματος να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Το αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσονται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού».

«Υψιστο έγκλημα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αφού χαρακτήρισε «ύψιστο έγκλημα» την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής, προσέθεσε: «Η δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καμμένος, κάλεσε με δηλώσεις του τους Ελληνες «σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας», ενώ η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα και επεσήμανε την ανάγκη «συνεννόησης όλων των κομμάτων για να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της βίας».

Το ΚΚΕ καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση και με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

Πυρά Χρυσής Αυγής κατά κυβέρνησης και αστυνομίας

Για ηθική αυτουργία στη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής κατηγορεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Σε δήλωσή του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο αρχηγός της οργάνωσης ανέφερε: «Απόψε ο κ. Δένδιας, οι ανώτατοι αξιωματικοί και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έβαψαν τα χέρια τους με αίμα».

Την ίδια στιγμή, η Χρυσή Αυγή επιρρίπτει με ανακοινώσεις της ευθύνες σε κυβέρνηση και ΜΜΕ κάνοντας λόγο για στοχοποίησή της. «Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη για τα κατά τόπους γραφεία της, που είχαν χτυπηθεί και αποτελούσαν μόνιμους στόχους τρομοκρατών.

Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα αστυνομική προστασία που νομίμως διαθέταμε», αναφέρει η οργάνωση, μιλώντας για «τυφλό χτύπημα».

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν χθες αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό βουλευτές και μέλη της Χ.Α. όπως η Ουρανία Μιχαλολιάκου και ο Νίκος Μίχος, οι οποίοι επαναλάμβαναν τα περί ηθικής αυτουργίας, ενώ καταφέρονταν εναντίον δημοσιογράφων. Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη σε τηλεοπτικά κανάλια.

Με ανακοίνωσή της, η οργάνωση ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, τη σύλληψη των εγκληματιών και την παραδειγματική τους τιμωρία, ενώ καλεί όλους τους Ελληνες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι.

www.etnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos