«Σκοτωμός» Κοτζιά-Καμμένου στο υπουργικό -«Βλάπτεις την κυβέρνηση...

16 Οκτωβρίου 2018 17:37

Άγριο επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στον υπουργό Άμυνας έλαβε χώρα στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σε εκρηκτικό κλίμα.

Κατά πληροφορίες, η διαμάχη των δυο αντρών έλαβε και προσωπικό χαρακτήρα, με τον κ. Κοτζιά να κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο οτι υιοθετεί πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παίζει προσωπικό πολιτικό παιχνίδι.

 

Διαβεβαιώσεις ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση έδιναν πηγές του κόμματος Καμμένου, μετά την σχετική προειδοποίηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούν με την ΝΔ και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση», ανέφεραν πηγές των ΑΝΕΛ, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ταυτόχρονα πρόσθεσαν ότι «η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει».

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό. Διεμήνυσε για μια ακόμη φορά ότι την εξωτερική πολιτική της χώρας την χαράσσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και ο ίδιος ο κ. Καμμένος είναι αναρμόδιος. «Με την συμπεριφορά σου εκθέτεις τον πρωθυπουργό και την χώρα» φέρεται να είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Στο ενδιάμεσο μεσολάβησαν και άλλοι υπουργοί που τοποθετήθηκαν με αυτόπτες μάρτυρες να καταλήγουν στο συμπέρασμα (μετά τα σημερινά) οτι η κόντρα πλέον είναι υπαρκτή και το πολιτικό πρόβλημα μείζον.

«Πυροσβεστικό» ρόλο στο επεισόδιο Κοτζιά-Καμμένου, ανέλαβε κατά πληροφορίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι και στα δύο κόμματα ενώ ξεκαθάρισε οτι ο ίδιος δεν θεωρεί οτι ο κ. Καμμένος είναι ο Έλληνας Σαλβίνι, δηλαδή ακροδεξιός εθνικιστής, όπως υποστήριξε προσφάτως ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Αποστάσεις απο τις σχετικές δηλώσεις Φίλη φέρεται να πήρε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να ρωτήσουν τον Ν. Κοτζιά τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Καμμένο και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε απλώς «δεν ξέρω» αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για το λεκτικό επεισόδιο.

Τον Πάνο Καμμένο δεν φαίνεται να υπερασπίστηκαν ούτε οι υπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ. Αντίθετα, η κα Έλενα Κουντουρά δημοσιοποίησε το «αντάρτικό» της και ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων οτι όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα ψηφίσει υπέρ, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Η Ελενα Κουντουρά, με ανάρτησή της στο twitter διευκρίνισε: «Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos