300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Παραμένουν οι διαφορές με την τρόικα

12 Δεκεμβρίου 2013 07:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραμένουν οι διαφορές με την τρόικα

test2

test2

Πιθανή νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου, που είχαν χθες σύντομη συνεργασία στο Μαξίμου.

«Θέλω να συγχαρώ την κυβέρνησή σας για τη σκληρή δουλειά και την πολιτική υπευθυνότητα να πράξει ό,τι ήταν απαραίτητο», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Λιθουανίας, Dalia Grybauskaite, στον πρωθυπουργό.

Συνέχεια αναμένεται να έχει το θρίλερ της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για την οριστικοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, που αποτελεί το «κλειδί» για τη δόση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον Ιούλιο, αλλά και για την πρόοδο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, που αναμένεται να τεθεί επί τάπητος τον Ιανουάριο. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφώσει κλίμα υπέρβασης του πολύμηνου αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, χωρίς ωστόσο να υποχωρήσει από τις βασικές «κόκκινες γραμμές» που έχουν χαράξει οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος για τα ανοιχτά θέματα.

Οι δύο άνδρες είχαν σύντομη συνεργασία για τη διαπραγμάτευση, στο περιθώριο της κοινής τους συνάντησης με την πρόεδρο της Λιθουανίας η οποία επισκέφθηκε χθες την Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας τις βασικές ελληνικές θέσεις έναντι της τριμερούς. Σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προγραμματίζεται να έχει (ώρα 11.00) συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το «πολιτικό στοιχείο» στις εν εξελίξει διαβουλεύσεις. Οι χθεσινές πρώτες, μετά τη διακοπή, συναντήσεις της τρόικας με τους κ. Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη επαναβεβαίωσαν ότι η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει, στοιχείο, ωστόσο, που δεν θα εμποδίσει την κυβέρνηση να νομοθετήσει, ακόμη και χωρίς συμφωνία, για τα ανοιχτά θέματα.

Ο φόρος ακινήτων αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο με τις φορολογικές ρυθμίσεις του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη μαζί και με την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, καθώς πλέον εξαντλείται ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για την έγκριση των σχεδίων από τη Βουλή. Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο το σχέδιο νόμου να συζητηθεί ως επείγον, προκειμένου να ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής στις 20 Δεκεμβρίου. Μαζί αναμένεται να έρθουν οι διατάξεις για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για τον ΦΠΑ στην εστίαση, αφού οι ισχύουσες ρυθμίσεις λήγουν στις 31/12/2013 και η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξει νομικό κενό. Το πιθανότερο νομικό σχήμα είναι αυτό των τροπολογιών επί του νομοσχεδίου για τα ακίνητα, καθώς η κυβέρνηση θέλει να έχει την ευρύτερη δυνατή νομιμοποίηση των ρυθμίσεων και, για τον λόγο αυτό, απορρίπτεται, προσώρας τουλάχιστον, το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Σε κάθε περίπτωση, μέσω προηγούμενης συμφωνίας ή «μονομερώς», η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να περάσει από τη βάσανο της Βουλής τις όποιες νέες διατάξεις, εκτιμώντας ότι παρά τις ενστάσεις βουλευτών μπορεί να περάσει τον κάβο χωρίς απώλειες.

Την ίδια στιγμή, ένταση καταγράφεται στο εσωτερικό της δικομματικής και για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η ποινικοποίηση της αμφισβήτησης, πέραν του Ολοκαυτώματος, και των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή (Ποντίων, Αρμενίων, Μικρασιατών) διχάζει τα δύο κόμματα και προκαλεί εντάσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο επικεφαλής του εμφανίζονται αρνητικοί, εκτιμώντας ότι μια τέτοια αναφορά θα πυροδοτούσε ένταση με την Τουρκία, ωστόσο οι βουλευτές της Ν.Δ. αντιδρούν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, σε μια προσπάθεια να περάσει χωρίς κραδασμούς ο νόμος, προωθεί διατύπωση με βάση την οποία θα καλύπτονται και γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από διεθνείς οργανισμούς ή το ελληνικό Κοινοβούλιο.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τα φαρμακεία στον ΕΟΠΥΥ, οι γι...
Πώς θα φορολογηθούν τα ακίνητα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

crios beach1

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Σίφνου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

01 Αυγούστου 2025
Πάρος: Άλλαξε η νυχτερινή εικόνα του Περιφερειακού Παροικίας! – Άπλετο φως από τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού (Βίντεο)

Πάρος: Άλλαξε η νυχτερινή εικόνα το...

01 Αυγούστου 2025
Πάρος – Αεροδρόμιο:  Διεθνής «παίκτης» κολοσσιαίων επενδύσεων αναλαμβάνει την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του

Πάρος – Αεροδρόμιο: Διεθνής «παίκτη...

04 Αυγούστου 2025

Τελευταία Νέα

Πορτάρα Νάξου: Αντιδράσεις για την περίφραξη από το Υπουργείο Πολιτισμού (βίντεο)

Πορτάρα Νάξου: Αντιδράσεις για την...

07 Αυγούστου 2025
Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίων στα λιμάνια της Ηρακλειάς και της Σερίφου

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλ...

07 Αυγούστου 2025
Νάξος: Η Αριάδνη και η Ματίνα επιστρέφουν στη θάλασσα! (βίντεο)

Νάξος: Η Αριάδνη και η Ματίνα επιστ...

07 Αυγούστου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ