300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Αποκλείει η κυβέρνηση μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης

25 Δεκεμβρίου 2013 15:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκλείει η κυβέρνηση μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης

test2

test2

Αποκλείει κατηγορηματικά η κυβέρνηση, το ενδεχόμενο να μειωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, ως μέσο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης. «Η θεραπεία δεν

είναι η μείωση της τιμής» δήλωσε μετά την έκτακτη πρωϊνή σύσκεψη με τους υπουργείους Υγείας και Ενέργειας και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν το επίδομα θέρμανσης και να κάνουν χρήση καθαρών καυσίμων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, «αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά η θεραπεία δεν είναι η μείωση της τιμής», διότι, «έτσι ανοίγουμε ένα παράθυρο στο λαθρεμπόριο καυσίμων και δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το επίδομα θέρμανσης, ακόμη και, στην ακραία περίπτωση, για θέρμανση πισίνας. Εμείς θέλουμε να επιδοτήσουμε τους φτωχότερους».

Ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, πρόσθεσε ότι «όσοι πιέζουν για μείωση του φόρου, άθελά τους θέλουν να παίξουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η υστέρηση στα έσοδα από τη φορολογία (ΕΦΚ και ΦΠΑ) στα καύσιμα ανήλθε καθαρά σε 353 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 5% σε σύγκριση με τον στόχο του προϋπολογισμού. Η συγκεκριμένη υστέρηση, αποδίδεται από το υπουργείο, στην υψηλή αποθεματοποίηση (238 εκατ. λίτρα) λόγω της αύξησης του φόρου, στις ηπιότερες καιρικές συνθήκες και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Επίσης, βάσει των στοιχείων του υπουργείου, η μείωση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 68%- 70% μεταξύ 2012 και 2013, οφείλεται:

*Κατά 11,5% στην αύξηση της τιμής με την εξίσωση των φόρων

*Κατά 3,4% στην ύφεση

*Κατά 23,9% στις ηπιότερες καιρικές συνθήκες

*Κατά 32% στην αποθεματοποίηση και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε τη λήψη οικονομικών αντικινήτρων στη χρήση ξυλείας για τα τζάκια και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν για να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης, το οποίο, βάσει των διευρυμένων κριτηρίων, δικαιούνται περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι μεταξύ 15 Οκτωβρίου και 30 Δεκεμβρίου πέρυσι είχαν διατεθεί 6 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, ενώ κατά την αντίστοιχη περίοδο εφέτος έχουν δοθεί, ως προκαταβολή, 60 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι η εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά αίτημα πολλών κυβερνήσεων, το οποίο κανείς δεν τόλμησε να κάνει πράξη.

Ενώ, παλαιότερη πρόταση της κυβέρνησης για μείωση του φόρου, είχε απορριφθεί από την τρόικα, η οποία, είχε, επίσης, απορρίψει τη διεύρυνση των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης (για το τελευταίο, η κυβέρνηση νομοθέτησε μονομερώς).

Όσον αφορά στο κόστος για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατά τις ημέρες της αιθαλομίχλης, αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Τέλος, κληθείς ο κ. Στουρνάρας να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν διάσπαση του υπουργείου Οικονομικών, με την τοποθέτηση στη θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας του Χρύσανθου Λαζαρίδη και τη διατήρηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του υπουργού επί των ευρωπαϊκών υποθέσεων, ο υπουργός Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός, σημειώνοντας πως «αυτά είναι στην φαντασία ορισμένων. Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια».

Δηλώσεις Μανιάτη - Γεωργιάδη
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μανιάτης, η δωρεάν χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για τις διπλάσιες ημέρες εμφάνισης του φαινομένου της αιθαλομίχλης θα ενεργοποιείται από τη στιγμή που θα ανακοινώνεται ακόμα και προληπτική σύσταση για κατάργηση της χρήσης τζακιών, από τον αρμόδιο περιφερειάρχη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ.

Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποτελεί προαπαιτούμενο το όριο συναγερμού των 150 μικρογραμμαρίων αιωρούμενων σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Το μέτρο έχει ήδη ενεργοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη απόεχθές, Τρίτη, ενώ πρόκειται να ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή και αφορά 70.000 νοικοκυριά, ενώ συνολικά οι δικαιούχοι του ΚΟΤ υπολογίζονται περί τα 2 εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι στην Αθήνα, με 150.000 νοικοκυριά ενταγμένα στο ΚΟΤ, πρέπει να έχουμε αυξημένα αντανακλαστικά, όπως είπε, διότι υπάρχουν οι συνθήκες που ευνοούν την εμφάνιση του φαινομένου, ενώ επανέλαβε την έκκληση για χρήση καθαρής ενέργειας και την χρήση ηλεκτρικών μέσων θέρμανσης.

Απ΄ την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της τάξης του 10% στην προσέλευση σε πνευμονολογικές κλινικές της χώρας, την οποία χαρακτήρισε φυσιολογική για την εποχή, τονίζοντας παράλληλα ότι όλες οι αρμόδιες μονάδες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση ακραίων περιστατικών.

«Η κυβέρνηση δρα προληπτικά και βοηθάει τους αδύναμους συμπολίτες μας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, καλώντας παράλληλα όλους του πολίτες «να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός φαινομένου που μας βλάπτει όλους», όπως είπε.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Σύσκεψη υπό τον υπουργό Εργασί...
ΔΗΜΑΡ: Να αρθεί η εξίσωση των... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ορισμός του κ. Κώστα Αργουζή ως Άμισθου Συμβούλου Δημάρχου Πάρου επί  θεμάτων Υγείας

Ορισμός του κ. Κώστα Αργουζή ως Άμι...

12 Μαϊος 2025
Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με φοιτητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στο πλαίσιο του προγράμματος WorldStrides.

Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με φοι...

12 Μαϊος 2025
Πάρος, Νάουσα: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας – Η βιωματική αφήγηση από μια μητέρα που καθήλωσε το κοινό

Πάρος, Νάουσα: Πραγματοποιήθηκε εκδ...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ