×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Γεωργιάδης: Γιατροί σχηματίζουν καρτέλ για να ελέγχουν τις τιμές στα νησιά

27 Φεβρουαρίου 2014 11:35

Απάντηση στις καταγγελίες για την έλλειψη συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στη Σάμο έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως σε ορισμένες

 περιοχές οι γιατροί επιλέγουν να μην συμβληθούν με το Δημόσιο, προκειμένου να σχηματίσουν «καρτέλ» και να ελέγχουν τις τιμές σε βάρος των πολιτών.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, τόνισε ωστόσο πως, ως απάντηση, το υπουργείο θα στείλει γιατρούς στη Σάμο και σε άλλες περιοχές όπου διαπιστώνονται πρακτικές ιατρικών καρτέλ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Πέμπτη λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ένταξη στο νέο φορέα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 1.500 αιτήσεις γιατρών.

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται το υπουργείο Υγείας για την έλλειψη εμβολίων κατά της γρίπης, σχολίασε πως τα εμβόλια δεν εισάγονται από το κράτος αλλά από εταιρείες ως «εποχικό» είδος, προσθέτοντας πως οι πολίτες μπορούν να καλύπτουν το κενό με τη χρήση αντιιικών φαρμάκων.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως νέο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ είναι το 210 38034470 (από 8:00 έως 15:00), μέσω του οποίου οι ασφαλισμένοι να μπορούν να ενημερώνονται για τους συμβεβλημένους ιατρούς που βρίσκονται στην περιοχή τους. Γι πληρέστερη ενημέρωση υπάρχει η διεύθυνση eopyy.gov.gr.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη χαρά του για την «εξαιρετική επιλογή» Κουμουτσάκου ως εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας όμως πως και ο Γιάννης Σγουρός είναι «καλός περιφερειάρχης».

Στρέφοντας το βλέμμα στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια, Ρένα Δούρου, υποστήριξε ότι αν η κ. Δούρου δεν έρθει πρώτη θα είναι μεγάλη αποτυχία για την Κουμουνδούρου, καθότι τα μεγαλύτερα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφονται στο λεκανοπέδιο.

Για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σχολίασε ότι βρίσκει καλό πως έρχονται νέοι άνθρωποι με τους φίλους και τις ιδέες τους και, όπως είπε, αν οι ιδέες αυτές είναι λογικές θα είναι ακόμη καλύτερα.
www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos