×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» στο ΣΕΦ

08 Μαρτίου 2014 16:35

Με τους χαιρετισμούς Ευρωπαίων σοσιαλιστών, την παρουσίαση της πολιτικής Διακήρυξης της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης» και του λογότυπού της, ξεκίνησαν

 οι εργασίες της διήμερης Συνδιάσκεψης του ενιαίου σχήματος ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο λογότυπο και το σήμα του νέου σχήματος απεικονίζονται, υπό το όνομα και το σύμβολο του ΕΣΚ(PES), ένα δέντρο ελιάς σε πράσινο χρώμα και κάτω από αυτή το όνομα: «ελιά» με κόκκινο χρώμα. Κάτω από το σύμβολο και το όνομα της «Ελιάς», αναγράφεται ο τίτλος «Δημοκρατική Παράταξη» και κάτω από αυτόν, σε οριζόντια διάταξη, τα ονόματα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου και της «Δυναμικής Ελλάδας» του Ηλία Μόσιαλου. Δίπλα σε αυτά και υπό το σύμβολο ενός κλαδιού ελιάς, αναγράφονται τα ονόματα των κινήσεων «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β».

Της παρουσίασης του Λογότυπου και του σήματος της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης», προηγήθηκε η προβολή μηνυμάτων-χαιρετισμών από Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Ο πρόεδρος του ΕΣΚ, Σεργκέι Στάνισεφ, τόνισε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη, λόγω των όρων που έχουν επιβληθεί από την τρόικα, όμως ακολουθείται μια υπεύθυνη πολιτική». Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την προσπάθεια, που γίνεται και με τη Συνδιάσκεψη, να έρθουν κοντά οι κεντροαριστερές δυνάμεις. Επιπλέον, είπε ότι η μάχη στην Ευρώπη για τις ευρωεκλογές είναι ιστορική, διότι αυτές θα αφορούν την αλλαγή, το εάν θέλουν οι Ευρωπαίοι αλλαγή. «Η μόνη βιώσιμη και αξιόπιστη πολιτικά και κοινωνικά αλλαγή», τόνισε, εκπροσωπείται από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Στο μήνυμά του, ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, σημείωσε ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα χρειάζονται αλλαγή, ώστε να διεκδικηθεί αλλαγή οικονομικής στρατηγικής, τονίζοντας πως γι αυτόν τον λόγο χρειάζεται να προκύψει στις ευρωεκλογές μεγάλη εκπροσώπηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών. Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελλάδα και οι άλλες χώρες, που βρίσκονται σε κρίση, χρειάζονται δυνατή στήριξη από την Ευρώπη.

Την απασχόληση, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων, έθεσε ως προτεραιότητα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ο γενικός γραμματέας του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντόνιο Χοσέ Σεγούρο.

«Χρειάζεται δυνατή κεντροαριστερά που μπορεί να πει στους πολίτες ότι διαφέρει» και ότι «για να επανακτήσουμε της αξίες της Ευρώπης πρέπει να αποκαταστήσουμε μια ευκαιρία για το μέλλον», ήταν το μήνυμα του γενικού γραμματέα του PSOE, Αλφρέντο Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα.

Την ίδρυση της «Ελιάς» χαιρέτισαν με ομιλίες τους, πριν την κεντρική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι επικεφαλής των υπόλοιπων κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων που τη συναπαρτίζουν, εκφράζοντας την πίστη τους για την επιτυχία του εγχειρήματος και σημειώνοντας ότι η προσπάθεια για ενότητα πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια ένταση και μετά τις ευρωεκλογές και, ακόμα, πως η «μάχη» θα επεκταθεί και σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

«Είμαστε εδώ», «δεν φτάσαμε εύκολα εδώ, ούτε ήταν δεδομένο ότι θα φτάναμε», είπε ο Γιάννης Βούλγαρης εκ μέρους της πρωτοβουλίας των «58», εκτιμώντας ότι η δημιουργία της κεντροαριστερής παράταξης θα είναι μια «επίπονη» διαδικασία και πως ο στόχος για τη δημιουργία τού τρίτου πόλου πρέπει να είναι σταθερός. Στόχος της «Ελιάς», τόνισε, η «αλλαγή με σταθερότητα».

Ο κ. Βούλγαρης είπε ότι η πρωτοβουλία των «58» θα είναι σταθερή δύναμη για την ενότητα των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και ότι θα είναι παρούσα και μετά ευρωεκλογές. «Χρειάζεται να κινηθούμε όλοι πιο συντοινισμένα, να βάλουμε τέλος στη φάση του κατακερματισμού, μετά τις εκλογές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, χρειάζεται να μιλήσουμε καθαρά για τη συνένωση της κεντροαριστεράς» υπογράμμισε. Επιπλέον, άσκησε κριτική τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ακόμα ότι η Ελλάδα του μνημονίου περισσότερο μεγένθυνε τις παθογενείς όψεις της μεταπολιτευτικής περιόδου, παρά συγκρούστηκε μαζί τους.

Ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι η μάχη της «Ελιάς» δίνεται για τις ευρωεκλογές, αλλά και για τις επόμενες εκλογικές μάχες. Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε: «Ο πολιτικός μας χώρος είναι σήμερα σε παρακαμή». Επίσης είπε ότι «η δημοκρατική παράταξη βρίσκεται σε παρακμή γιατί μόνη της αγωνίστηκε κατά της κρίσης, όταν οι άλλοι προετοίμαζαν τα Ζάππεια και όταν φτιάχνονταν τα "αντιμνημονιακά" μπλοκ», για να προσθέσει, ωστόσο: «Ήρθε η ώρα να ξαναδώσουμε μάχες από τα ίδια χαρακώματα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας». Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι πρέπει στις ευρωεκλογές να σταλεί το μήνυμα στην Ευρώπη πως η ΕΕ θα αλλάξει ή θα ξεπεραστεί από τους λαούς της και θα συντριβεί.

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, είπε ότι «ο λαϊκισμός πρέπει να χρεοκοπήσει στην αντιπολίτευση για να μη βλάψει τους πολίτες», ενώ χαρακτήρισε «οπορτουνιστές» όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι «θα φύγουν όταν αρχίσει να κουνιέται η "βάρκα" του ΣΥΡΙΖΑ». Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, είπε ακόμη: «Δεν μπορούμε να πάμε σε ευρωεκλογές αν δεν φύγουν από την πλάτη του λαού τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στο πλαίσιο της γενικότερης απομείωσης του χρέους. Ζήτησε ακόμα για τις επιχειρήσεις να παγώσει το χρέος τους στα ασφαλιστικά.
www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos