300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Αχτσιόγλου: Τον Γενάρη η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού

23 Δεκεμβρίου 2018 19:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αχτσιόγλου: Τον Γενάρη η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού

test2

test2

«Είμαστε στην τελική φάση - για την αύξηση του κατώτατου μισθού - δηλαδή εντός Δεκεμβρίου περιμένω και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τον Ιανουάριο θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

 

Στο πλαίσιο επίσκεψής της σήμερα στη Στοά Εμπόρων μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Νάσο Ηλιόπουλο, και τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, Νίκο Μπελαβίλα, η Εφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε πως «θα είναι υπουργική απόφαση που θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο».

«Για εμάς, για την κυβέρνηση, ήταν προτεραιότητα από την αρχή να τονώσει, να ενισχύσει το εισόδημα τού εργαζόμενου κι αυτό το υλοποιούμε με δύο τρόπους, με την αύξηση του μισθού που θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο και με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ήδη κινητοποιούν τις αυξήσεις μισθών σε διάφορους εργασιακούς κλάδους» υπογράμμισε η υπ. Εργσσίας και πρόσθεσε: «Παράλληλα με την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο θα καταργηθεί ο ντροπιαστικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών σίγουρα θα έχουν μία πάρα πολύ σημαντική αύξηση στο μισθό τους από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά. Επομένως ο νέος ενιαίος αυξημένος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».

Εφη Αχτσιόγλου και Νίκος Μπελαβίλας στην Στοά των Εμπόρων -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΕφη Αχτσιόγλου και Νίκος Μπελαβίλας στην Στοά των Εμπόρων -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όσον αφορά την επαναλειτουργία της Στοάς Εμπόρων, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε : «Η Στοά των Εμπόρων ξαναζωντάνεψε όπως έχετε δει ήδη, για εμάς, για το υπουργείο εργασίας αυτή η εξέλιξη μετουσιώνει σε πραγματικότητα δύο βασικούς μας στόχους. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να αξιοποιήσουμε τα ανενεργά ακίνητα που ανήκουν στο υπουργείο εργασίας τα οποία ήταν παρατημένα εδώ και καιρό. Ουσιαστικά παραχωρήσαμε αυτά τα κτίρια, τα εμπορικά καταστήματα που βλέπετε εδώ στον δήμο της Αθήνας προκειμένου να κάνει σήμερα αυτό το άνοιγμα προς τον κόσμο, ο δεύτερος στόχος που εκπληρώνεται με αυτό το ξαναζωντάνεμα της στοάς είναι η ενίσχυση των φορέων κοινωνικής κι αλληλέγγυας οικονομίας, που είναι επίσης ένα από τα βασικά αντικείμενα στα οποία δουλεύουμε στο υπουργείο Εργασίας».

Η υπ. Εργασίας και ο υφ. Εργασίας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΗ υπ. Εργασίας και ο υφ. Εργασίας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτά τα καταστήματα 8 εξαιρετικά σχήματα κοινωνικής κι αλληλέγγυας οικονομίας που μας δείχνουν τις δουλειές τους. Η παραχώρηση που κάναμε στον δήμο των καταστημάτων αυτών ήταν δωρεάν για βραχυχρόνια χρήση, ωστόσο ήδη εξετάζουμε αυτό να παραταθεί, καθώς βλέπουμε την επιτυχία του εγχειρήματος.

Εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει υπό τον Νίκο Μπελαβίλα για την αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εργασίας στην Αθήνα με κορυφαία, εμβληματικά ακίνητα τα οποία απέκτησαν ξανά ζωή, όπως συνέβη και με το Esperia Palace, το ξενοδοχείο το οποίο φιλοξένησε την έκθεση Μπιενάλε ή όπως συνέβη και με το κτίριο στη Δεληγιώργη που φιλοξενεί την gallery Allouche μια διεθνούς εμβέλειας γκαλερί, έτσι κι εδώ πια αυτά τα κτίρια που ήταν μέχρι σήμερα ανενεργά ξαναζωντανεύουν και νομίζω ότι παράγουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε η κ. Αχτσιόγλου. «Είναι από τους βασικούς μας στόχους να μπορέσουμε τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας, να δώσουμε τον χώρο όλη αυτή η περιοχή να ξαναζωντανέψει», κατέληξε.

Η Εφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Στοά των Εμπόρων -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΗ Εφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Στοά των Εμπόρων -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε : « Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδεικνύεται μια βαθιά διαφορετική αντίληψη για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον δημόσιο χώρο, για το πώς μπορούμε να σεβαστούμε τον δημόσιο πλούτο, χώροι που είχαν μείνει και ρήμαζαν όλα αυτά τα χρόνια πλέον αξιοποιούνται κι αξιοποιούνται με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας». Και πρόσθεσε : «Την ίδια στιγμή αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας όλους τους δημιουργικούς πόρους της κοινωνίας, δηλαδή αντί να γίνουν πολύ ακριβοί διαγωνισμοί που θα καταφύγουμε σε μεγάλα μελετητικά γραφεία δουλέψαμε μαζί με το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο γιατί έχει ανθρώπους, έχει την τεχνογνωσία, έχει το μεράκι να δουλέψει και μπορεί να προσφέρει πάρα πολύ όσο και αν κάποιοι επιμένουν να συκοφαντούν το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Την ίδια στιγμή ότι αυτό συμβαίνει στο κέντρο της πόλης, αναδεικνύει μια διαφορετική λογική για το πώς η πόλη δεν είναι απλά ένας χώρος κατανάλωσης είναι ένας χώρος ο οποίος αναπαράγει συγκεκριμένα πρότυπα αλληλεγγύης, πώς η αλληλεγγύη αποτελεί την απάντηση στην εγκατάλειψη και στην εκστρατεία του φόβου». «Νομίζω ότι πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε και το επόμενο διάστημα και ως υπουργείο και συνολικά η ελληνική πολιτεία», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος ΗλιόπουλοςΟ υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος

«Είναι η πρώτη υπουργός εργασίας εδώ και δεκαετίες που δέχθηκε να συνεργαστεί με ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα και να υιοθετήσει το προτεινόμενο πρόγραμμα. Νομίζω ότι για εμένα είναι ιδιαίτερη τιμή που το πρόγραμμα προχωράει, ότι είμαι δίπλα στην υπουργό κι ότι αυτή τη στιγμή επιχειρούμε αυτή την επιτυχημένη ιδέα να την διαδώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ελπίζω να προχωρήσει στον Πειραιά, να προχωρήσει στον Βόλο, ήδη έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη με επιτυχία», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Αχτσιόγλου επισκέφθηκε όλα τα καταστήματα που λειτουργούν στη Στοά Εμπόρων και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες τους.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε τη...
«Πάγωσαν» στην κυβέρνηση από τ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώων στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείρισ...

22 Μαϊος 2025
Νησί των Κυκλάδων στην κορυφή των δέκα κορυφαίων προορισμών της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2025

Νησί των Κυκλάδων στην κορυφή των δ...

20 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ε. Λέκκας: Διαφορετικό ανά περιοχή το πρόβλημα λειψυδρίας – Υδροφόρους ορίζοντες στα μικρά νησιά, τέλος στην κατασπατάληση του νερού από τον αγροτικό τομέα (βίντεο)

Ε. Λέκκας: Διαφορετικό ανά περιοχή...

25 Μαϊος 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: "Τα highlights στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου"

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Τα highl...

25 Μαϊος 2025
Τζια: Ανοίγει για το κοινό η θερινή κατοικία του Αλέκου Φασιανού

Τζια: Ανοίγει για το κοινό η θερινή...

25 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ