300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Προεκλογικές αντιπαραθέσεις στην κυβέρνηση

15 Απριλίου 2014 10:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προεκλογικές αντιπαραθέσεις στην κυβέρνηση

test2

skandalis77

Προεκλογική ένταση επικρατεί στο εσωτερικό της δικομματικής κυβέρνησης λίγα 24ωρα μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές αλλά και την επίσκεψη της κ. Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Εκ των πραγμάτων, το ποιoς θα πιστωθεί όχι μόνον την αλλαγή σελίδας σε ό,τι αφορά τα Μνημόνια, αλλά και τη βεντάλια των κοινωνικών δράσεων και των οικονομικών ενισχύσεων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, αποτελεί καθοριστικό στοιχείο και για τα δύο κόμματα, καθένα εκ των οποίων κατέρχεται με διαφορετικές επιδιώξεις στον εκλογικό στίβο.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε, χθες το βράδυ, έπειτα από σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, Εργασίας Ιω. Βρούτση, τον υφυπουργό Υγείας Αντ. Μπέζα και τη διοίκηση του Εθν. Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την υλοποίηση δράσεων με στόχο την ανακούφιση των αστέγων. Αυτές αφορούν την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, κυρίως μέσω της οικονομικής προσφοράς ιδιωτών, για τη δημιουργία δομών κοινωνικής κατοικίας, με πρώτη την ανακαίνιση του Δρακοπούλειου Ιδρύματος στην Αθήνα.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς, οι δράσεις που δεν θα αφορούν μόνο τη στέγαση - σίτιση αλλά και την υγειονομική περίθαλψη των αστέγων, θα επεκταθούν σε συνέργεια με ιδιώτες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών πληγών που προκάλεσε το Μνημόνιο. «Γιατί ό,τι δημιούργησε το κράτος με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, το επιστρέφει πίσω με πολλαπλασιαστικά οφέλη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Στη Χαρ. Τρικούπη

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το θέμα της δημιουργίας υποδομών για αστέγους στο κέντρο της Αθήνας, η Χαρ. Τρικούπη γνωστοποιούσε την εντονότατη ενόχληση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (ο οποίος χθες βρισκόταν εκτός Ελλάδος). Και τούτο διότι, όπως έλεγαν, στη σύσκεψη όχι απλώς δεν προσεκλήθησαν οι εντεταλμένοι από το ΠΑΣΟΚ για τα κοινωνικά ζητήματα, αλλά στη Χαρ. Τρικούπη πληροφορήθηκαν για το θέμα από τα Μέσα Ενημέρωσης. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν σε υψηλότατους τόνους ότι ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, όπως η βοήθεια σε άστεγους πολίτες, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με «μαυρογιαλουρισμό». Επίσης, πρόσθεταν πως «τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».

Ωστόσο, το «κάδρο» της κοινωνικής πολιτικής και το ποιοι θα χωρέσουν σε αυτό ενόψει και των εκλογών, δεν ήταν ο μοναδικός λόγος έντασης μεταξύ των κομμάτων της συμπολίτευσης χθες. Η πάγια διαφωνία τους στο ζήτημα του τρόπου αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκε, με αφορμή την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΘ.

Από τη Χαρ. Τρικούπη εκφραζόταν δυσφορία, ενώ σημειωνόταν πως κανένα κόμμα δεν είχε συμφωνήσει στην πρόταση που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο, από την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καθίσταται σαφές πως ζήτημα αναστολής της διαδικασίας δεν τίθεται. «Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτήν την εσπευσμένη απόφαση, εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκειά της», καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ζαγοράκης και Ξαρχάκος στην ευ...
Σαμαράς: Διακύβευμα η σταθερότ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Ό,τι Αξίζει με την Ίνα Ταράντου: Στην Πάρο ένα επεισόδιο γεμάτο μνήμη και φως

Ό,τι Αξίζει με την Ίνα Ταράντου: Στ...

14 Δεκεμβρίου 2025
Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Πάρο

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Π...

15 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Βραδιές γιορτινών events και live στo all day Café – Bar που θα κάνει τα φετινά μας Χριστούγεννα μοναδικά! (Βίντεο)

Πάρος: Βραδιές γιορτινών events και...

14 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Βουλγαρία: Το πρώτο κράτος που εκδίδει ευρώ με τις μορφές ορθόδοξων Αγίων – Πιστεύεται ότι μιλούσαν ελληνικά

Βουλγαρία: Το πρώτο κράτος που εκδί...

19 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες κλείνουν παρακαμπτήριους την Παρασκευή, ανοίγουν διόδια το Σαββατοκύριακο και «ελευθερώνουν» τις Εθνικές από Τρίτη για τις γιορτές (Βίντεο)

Οι αγρότες κλείνουν παρακαμπτήριους...

19 Δεκεμβρίου 2025
Κλήρωση Τζόκερ 18/12/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Κλήρωση Τζόκερ 18/12/2025: Αυτοί εί...

19 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ