Επίσκεψη Μέρκελ: Με φιλιά, χαμόγελα και αβροφροσύνη η υποδοχή Τσίπρα

10 Ιανουαρίου 2019 19:31

Στα σκαλιά του μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την Ανγκελα Μέρκελ.

Με ένα θερμό φιλί και χαμόγελα, έδειξε ότι το «go back madame Merkel» ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Η γερμανίδα καγκελάριος προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος λίγο πριν τις 17:30. Την υποδέχθηκε ο επικεφαλής της εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών και ο Γερμανός πρέσβης, Γενς Πλότνερ. Η Καγκελάριος κατέβηκε από το αεροσκάφος φορώντας ένα πράσινο σακάκι, και έπειτα από τις απαραίτητες χειραψίες, επιβιβάστηκε στο όχημα που την περίμενε, προκειμένου να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η άφιξη της Aνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Μέσω αυτοκινητοπομπής και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, περνώντας από μια «άδεια» Αθήνα, έφτασε ταχύτατα η Ανγκελα Μέρκελ στις 18:00, στο μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί την υποδέχθηκε στα σκαλιά, χαμογελαστός, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αντάλλαξε θερμό ασπασμό με την Γερμανίδα Καγκελάριο και ανέβηκαν μέχρι το κεφαλόσκαλο όπου στάθηκαν χαμογελαστοί για την καθιερωμένη φωτογραφία.

Αμέσως μετά μετέβησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο όπου είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες. Μάλιστα είχαν και μια χαλαρή συζήτηση. Ο Ελληνας πρωθυπουργός της είπε πως έκανε μερικές αλλαγές στο γραφείο. «Εγώ θυμόμουν ότι το γραφείο ήταν εκεί» είπε ο Μέρκελ δείχνοντας ότι θυμόταν την διαρρύθμιση του πρωθυπουργικού γραφείου από την τελευταία της επίσκεψη, το 2014 επί πρωθυπουργίας Σαμαρά.

Ο διάλογος Μέρκελ-Τσίπρα στις κάμερες

Τσίπρας: Ερχεστε σε μια καλύτερη Ελλάδα

«Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης. Περάσαμε και μεταξύ μας αρκετές δυσκολίες αλλά κατορθώσαμε μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς και κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας την Μέρκελ.

«Πιστεύω ότι σήμερα είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος, μέρος της κρίσης, σε μέρος της λύσης. Αποτελεί μία σημαντική χώρα στον πυρήνα της ΕΕ και ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Προβάλουμε σταθερά την ανάγκη συνεργασίας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

«Βεβαίως έχουμε νέες προκλήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι παρά το γεγονός ότι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, πιστεύω ότι έχουμε κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς. Απέναντι στην κοινή πρόκληση της ακροδεξιάς, όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη θα βρούμε λύσεις», σημείωσε.

«Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι με την επίσκεψή σας κλείνει ένας δύσκολος κύκλος και ανοίγει μία νέα προοπτική», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos