Το Μαξίμου μετράει τα «ναι» για τις Πρέσπες -Τι συμβαίνει με την Παπακώστα

19 Ιανουαρίου 2019 12:36

Στην τελική ευθεία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μπαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και οι κυβερνητικές προσδοκίες ότι η Συμφωνία θα συγκεντρώσει τις 151 ψήφους στην ψηφοφορία μετά το «ναι» του Σπύρου Λυκούδη δικαιώνονται.

Εν αναμονή του αυριανού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, οι επιτελείς του πρωθυπουργού αναμένουν και εκείνοι να δουν ποια θα είναι η συμμετοχή. Ουδείς άλλωστε έχει κρύψει οτι στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφονται σοβαρές δημοσκοπικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Iefimerida εξακολουθούν να κοιτούν στη δεξαμενή των βουλευτών από τους οποίους θα εξαρτηθεί η αριθμητική των «Πρεσπών». Η εκτίμησή τους είναι πια μακράν αισιόδοξη ότι οι αριθμοί βγαίνουν. Και συνυπολογίζουν τις θετικές ψήφους των κκ Σπύρου Δανέλλη, Θανάση Παπαχριστόπουλου, της Έλενας Κουντουρά, και των κκ Θεοδωράκη,Μαυρωτά,Λυκούδη.

Μεγαλύτερη αβεβαιότητα υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης για τη στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου (με την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να συνεδριάζει αύριο), την ώρα που η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι σε άλλη γραμμή.

Ερωτηματικό η Παπακώστα

Χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις, τα χαρτιά της δεν έχει ανοίξει η κα Παπακώστα και μένει να φανεί αν τελικώς θα ψηφίσει.

Επιμένουν στο… προσκλητήριο

Κατά τα λοιπά, ο ένας μετά τον άλλο, κυβερνητικοί και κομματικά στελέχη επιμένουν στο προσκλητήριο προς τα πολιτικά πρόσωπα το οποίο όπως διευκρινίζουν αφορά όλες τις « πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά και σε κάθε βουλευτή τους ξεχωριστά».

«Σφάζονται» με τη Νέα Δημοκρατία

Η πολιτική πόλωση, πάντως, με την αξιωματική αντιπολίτευση χτυπάει «κόκκινο». Από τη Νέα Δημοκρατία εμμένουν σταθερά στην άποψη ότι η συμφωνία υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα και αξιολογούν αρνητικά τη ρηματική διακοίνωση. Επιμένοντας ιδιαίτερα στην εκτίμηση πως μέχρι σήμερα με βάση την συμφωνία, η Ελλάδα είχε αναγνωρίσει για πρώτη φορά στην Ιστορία της «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική υπηκοότητα/εθνικότητα». Με το νέο κείμενο επιβεβαιώνεται πλέον ότι στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά και σε «μακεδονικό λαό».

Για δικαιολογίες και ψέματα της ύστατης στιγμής κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, ταυτίζοντας τη Νέα Δημοκρατία με το εθνικιστικό VMRO κάνοντας λόγο για «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτού της πατριδοκαπηλίας».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos