×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αντ. Σαμαράς: Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα

16 Μαϊος 2014 09:14

"Η Ελλάδα επανεκκίνησε το δυναμικό της και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, κοιτάζοντας μόνο μπροστά, με σταθερά βήματα μπροστά", τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,

ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο στις σήραγγες παράκαμψης του Πλαταμώνα, στον Παντελεήμονα Πιερίας.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

"Αυτή η παράκαμψη του Πλαταμώνα, η παράκαμψη της Στυλίδας και οι σήραγγες των Τεμπών, δεν θα βελτιώσουν μόνο το οδικό δίκτυο. Το κυριότερο είναι ότι έχει υπολογιστεί ότι θα μειωθούν κατά 70% τα τροχαία ατυχήματα τα οποία όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι γινόντουσαν σε αυτή εδωπέρα στην περιοχή.

Ως εκ τούτου είναι ένα έργο πολύτιμο για την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ χρήσιμο ο ελληνικός λαός να ξέρει ότι επιτέλους το έργο αυτό της κεντρικής αρτηρίας που ενώνει όλη την Ελλάδα σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στον Έλληνα φορολογούμενο.

Ταυτόχρονα με αυτό, τα έργα αυτά αποδεικνύουν ότι τώρα ξαναμπήκανε μπροστά, όπως ξέρετε δεν υπήρχανε για αρκετά χρόνια καθόλου, αποδεικνύουν ότι η δράση που έχει ξεκινήσει, η Ελλάδα επανεκκίνησε το δυναμικό της και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, κοιτάζοντας μόνο μπροστά, με σταθερά βήματα μπροστά".

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων, Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος του έδειξε το σχεδιάγραμμα του έργου και επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στο οποίο μετέχουν ελληνικές και ξένες εταιρίες, χάρη στο οποίο θα παρακαμφθούν οι επικίνδυνες στροφές του Πλαταμώνα και έτσι η διαδρομή θα γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς και χωρίς τα τροχαία ατυχήματα του παρελθόντος.

Ο γενικός διευθυντής της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ", Δημήτρης Γκατσώνης, είπε στους δημοσιογράφους ότι όλα τα εργοτάξια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θα απασχοληθούν έως και 1.500 άτομα συνολικά στο έργο και συνεργάζονται με περίπου 200 εταιρίες ελληνικές και κυρίως τοπικές.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου έως το τέλος του 2015, όμως ο στόχος είναι τα νέα τμήματα να ανοίξουν και να δοθούν στην κυκλοφορία νωρίτερα, περίπου προς το τέλος του καλοκαιριού.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μειωθεί η συνολική διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη κατά μισή ώρα έως 45 λεπτά. Το συνολικό έργο έχει μήκος 25 χιλιόμετρα από τα οποία τα 14 είναι ανοιχτού αυτοκινητοδρόμου και τρεις δίδυμες σήραγγες.

Η δεύτερη από τις τρεις σήραγγες είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, με μήκος 6 χιλιομέτρων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Δημήτρης Χριστογιάννης.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos