300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μηνύματα προς όλους απο τις κάλπες

19 Μαϊος 2014 11:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα προς όλους απο τις κάλπες

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ρευστό τοπίο ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών της Κυριακής, στην τελική ευθεία προς τις οποίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας προτάσσουν ισχυρά διλήμματα, προκύπτει από τον χθεσινό πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε κάτω από τον «δημοψηφισματικό πήχυ» που είχε θέσει, καθώς σε όλες τις περιφέρειες κατέγραψε χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012, αλλά ισορρόπησε μερικώς τις εντυπώσεις, με το -οριακό- προβάδισμα της κ. Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και την είσοδο του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον β΄γύρο στον Δήμο Αθηναίων. Η Ν.Δ. εμφανίζεται παρούσα στο σύνολο σχεδόν των περιφερειών, αλλά η εικόνα της υπέστη πλήγμα, λόγω της αποτυχίας των υποψηφίων της στην Περιφέρεια Αττικής και στην Αθήνα. Ενόψει ευρωεκλογών, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως οι πολίτες με την ψήφο τους καλούνται «είτε να συμβάλουν ώστε να πάμε μπροστά είτε να αφήσουν τη χώρα να κυλήσει προς τα πίσω», ενώ ο κ. Τσίπρας τις χαρακτήρισε «δημοψήφισμα για το Μνημόνιο».

Ρευστό τοπίο ενόψει ευρωεκλογών

Μηνύματα προς όλους, αλλά και ένα ρευστό πολιτικό τοπίο ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής, προέκυψαν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η ρευστότητα που προκύπτει από τα αποτελέσματα προοιωνίζεται μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη τις επόμενες έξι ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την «Ελιά», θα τεθούν ιδιαιτέρως ισχυρά διλήμματα που θα συγκλίνουν στη θέση ότι από το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης θα κριθεί επί της ουσίας και η βιωσιμότητα της κυβέρνησης.

Οπως προκύπτει από τα χθεσινά αποτελέσματα, η Ν.Δ. καταγράφει μεν παρουσία σε 12 από τις 13 περιφέρειες στον β΄ γύρο της αναμέτρησης, αλλά η εικόνα της υπέστη πλήγμα από το γεγονός ότι θα εμφανιστεί χωρίς υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής όπου συγκεντρώνεται το 30% των ψηφοφόρων, αλλά και στον Δήμο Αθηναίων όπου ο «εμφύλιος» μεταξύ των κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου και Νικ. Κακλαμάνη την έθεσε για πρώτη φορά εκτός μάχης, ενώ και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Γ. Ιωαννίδης θα δώσει τη μάχη του β΄ γύρου με ποσοστά σαφώς χαμηλότερα του «αντάρτη» κ. Απ. Τζιτζικώστα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε να κερδίζει αρχικά τις εντυπώσεις με την «πρωτιά» της κ. Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και την είσοδο του κ. Γ. Σακελλαρίδη στον β΄ γύρο της Αθήνας. Ομως, μια προσεκτικότερη ανάλυση των αποτελεσμάτων καταδεικνύει ότι από τις κάλπες της Κυριακής δεν φαίνεται να δικαιώνεται η «δημοψηφισματική» στρατηγική που υιοθέτησε η Κουμουνδούρου. Το ποσοστό της κ. Δούρου είναι κατά περίπου οκτώ μονάδες χαμηλότερο του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2012, ενώ και οι επιδόσεις των υπόλοιπων υποψηφίων περιφερειαρχών της Κουμουνδούρου κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Μηνύματα, όμως, απέστειλαν οι κάλπες και στους μικρότερους κομματικούς σχηματισμούς. Οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι είχαν καλές επιδόσεις, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις εμφανίσθηκαν ως ανεξάρτητοι, ενώ με δεδομένο το κλίμα πόλωσης που θα ακολουθήσει, είναι αμφίβολο εάν οι ψήφοι που έλαβαν θα αποτελέσουν διαβατήριο για μια καλή επίδοση της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές. Επίσης, επικίνδυνη άνοδο καταγράφει η Χρυσή Αυγή, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση εκείνη του κ. Ηλ. Κασιδιάρη στην Αθήνα. Τέλος, σε αντίθεση με το ΚΚΕ που καταγράφει στις περιφέρειες ανοδική τάση σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, πτωτικά εμφανίζονται να κινούνται ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ.
www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τα απίστευτα και όμως αληθινά...
Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θάνατος του Νίκου Κρητικού

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θά...

04 Δεκεμβρίου 2025
Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτώσεις διαρκείας - 4ήμερη καιρική αστάθεια (Bίντεο)

Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτ...

30 Νοεμβρίου 2025
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφισμα για τον θάνατο του Νίκου Κρητικού

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφι...

04 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Μουντιάλ 2026: Όλες οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων -Το πλήρες πρόγραμμα

Μουντιάλ 2026: Όλες οι ημερομηνίες...

07 Δεκεμβρίου 2025
Νέα τραγωδία νότια της Κρήτης: Αναζητείται επειγόντως ψυγείο για τις σορούς των 18 μεταναστών (βίντεο)

Νέα τραγωδία νότια της Κρήτης: Αναζ...

07 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα και πρωτοβουλία στήριξης των μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων από την Ε.Α.Σ. Νάξου! (βίντεο)

Μήνυμα και πρωτοβουλία στήριξης των...

07 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ