×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Το σχέδιο για την ανάπτυξη και ο κίνδυνος για πισωγύρισμα

21 Μαϊος 2014 10:53

Την πολιτική σταθερότητα θέτει ως απόλυτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας ο κ. Αντ. Σαμαράς,

διατυπώνοντας με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια το δίλημμα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές οι πολίτες.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρουσίασε χθες το αναπτυξιακό του σχέδιο για την Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής, τη «νέα Ελλάδα» όπως ανέφερε πολλές φορές, εμφάνισε σε αντιδιαστολή τις δικές του θέσεις -οράματα για τη χώρα- με τη διχογνωμία και την καταστροφολογία στην οποία επένδυε, όπως έχει πει, ο ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθες, κατήγγειλε τις δυνάμεις που επιχειρούν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω στην κρίση, να προκαλέσουν αστάθεια και να διαλύσουν κάθε προοπτική που έχει αυτή την ώρα ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος μίλησε αρκετές φορές σε πρώτο ενικό πρόσωπο, εξέπεμψε δυο μηνύματα ταυτόχρονα: Αυτό της αισιοδοξίας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα νέων μνημονίων ή νέων μέτρων και πως η χώρα μόνο «προς τα πάνω» μπορεί να προχωρήσει πλέον, αλλά και αυτό του κινδύνου να χαθούν όλα, εξαιτίας της χαλαρής ψήφου των πολιτών την προσεχή Κυριακή. «Η «σταθερότητα» -σημείωσε χαρακτηριστικά- «δεν είναι κομματικό δίλημμα. Είναι η ανάγκη που έχει η χώρα για να προχωρήσει. Για να μην ξανακυλήσει πίσω, στην κρίση και στα μνημόνια. Εχουμε ακόμα τις αντιστάσεις του παλιού, που πρέπει να υπερνικήσουμε».

«Είναι όλοι εκείνοι» -συμπλήρωσε αναφερόμενος προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ- «που θέλουν τη χώρα αιχμάλωτη των συντεχνιών. Συντεχνιών που επί δεκαετίες λυμαίνονταν το Δημόσιο και παρέλυαν καθημερινά την οικονομική ζωής της πόλης με 'επαναστατική γυμναστική' μειοψηφιών. Αυτά τα τελειώνουμε... Είναι όλοι εκείνοι που θέλουν τα πάντα να τα ελέγχει το κράτος. Και οι ίδιοι να ελέγχουν κομματικά το κράτος, είναι όλοι εκείνοι που κυνηγούν επενδυτές, διώχνουν επενδύσεις. Είναι όλοι εκείνοι που είχαν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε 'άσυλα' παράνομων και τρομοκρατών και είναι όλοι εκείνοι που θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες».

Ο κ. Σαμαράς, και με τη χθεσινή του δημόσια παρέμβαση, επιχείρησε να αποδομήσει τις θέσεις του κ. Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μήπως το μόνο τους σχέδιο είναι κάτι σαν το 'Σχέδιο Ζ', που, όπως σήμερα αποκαλύπτεται, είχε στόχο την έξοδο της χώρας από το ευρώ, το 2012; Και κανείς πραγματικά τότε δεν το ήθελε! Αλλά και κανείς ρεαλιστικά δεν θα άφηνε μια ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία να παρασύρει το σύνολο της Ευρώπης! Αυτό είναι το οποίο αποτρέψαμε!». «Γιατί, λοιπόν, επιχειρούν να μας ρίξουν ξανά πίσω, στην ίδια κρίση, στην ίδια περιπέτεια; Και μάλιστα τώρα που σταθήκαμε επιτέλους στα πόδια μας...», διερωτήθηκε.

Τις επόμενες, λίγες προεκλογικές ημέρες, η ΝΔ θα κάνει ακόμη πιο έντονο το δίλημμα, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Σαμαράς αλλά και πολλά κορυφαία στελέχη του κόμματος θα ανεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον κ. Αλ. Τσίπρα. Θεωρούν ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στη συσπείρωση των νεοδημοκρατών, κάτι που αποτελεί και το «κλειδί» για την εκλογική πρωτιά. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι περιοδείες του πρωθυπουργού σε περιοχές της επικράτειας έχουν αυτό ως κεντρικό στόχο. Σήμερα το απόγευμα μεταβαίνει στα Χανιά προκειμένου να στηρίξει αφενός την υποψηφιότητα του κ. Σερ. Τσόκα για την περιφέρεια, αλλά -κυρίως- για να παρακινήσει τους νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos