Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο: «Αυξάνεται κατά 10,9% ο κατώτατος μισθός – Πάει στα 650 ευρώ!»

28 Ιανουαρίου 2019 15:54

Αλλαγή στην πολιτική ατζέντα επιχειρεί η κυβέρνηση με την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Από τα 586 ευρώ ο κατώτατος μισθός πηγαίνει στα 650 ευρώ. Δείτε ζωντανά την εισήγηση του πρωθυπουργού.
Πολύ ψηλότερη από όσο αναμενόταν – και καλοδεχούμενη φυσικά – ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 650 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα και έως και σήμερα το πρωί οι πληροφορίες που διοχετεύονταν στα ΜΜΕ από πηγές του υπουργείου Εργασίας, έλεγαν ότι η αύξηση θα είναι περίπου στο 8%! Ωστόσο, από τα χείλη του πρωθυπουργού μάθαμε ότι η αύξηση είναι στο 10,9%!

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον κατώτατο μισθό:
«Μιλώ φυσικά για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την συνακόλουθη κατάργηση του υποκατώτου μισθού για τους νέους. Αυτού του κατάπτυστου θεσμού που δημιουργούσε εργαζομένους δύο ταχυτήτων, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας. Σας καλώ λοιπόν σήμερα, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μειώσεων μισθών να προβούμε σε ένα ακόμη ιστορικής σημασίας βήμα. Να εγκρίνει το υπουργικό μας συμβούλιο την πρόταση για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου στα 650 ευρώ.

Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν
μισθό 650 ευρώ».

newsit.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos