×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σαρώνει στους σταυρούς με διαφορά ο Μ. Γλέζος

27 Μαϊος 2014 10:25

Την πρωτιά, μεταξύ όλων των υποψήφιων ευρωβουλευτών, απέσπασε ο Μανώλης Γλέζος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,

ο οποίος περνά το κατώφλι του Ευρωκοινοβουλίου, έχοντας συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό σταυρών και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Με καταμετρημένο το 30% των σταυρών, ο Μανώλης Γλέζος συγκέντρωνε 151.773 όταν η αμέσως επόμενη στο ίδιο ψηφοδέλτιο Σοφία Σακοράφα είχε 98.706 σταυρούς.

Συνολικά 21ευρωβουλευτές από τη χώρα μας θα καθίσουν τον Ιούλιο στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οπότε και αναμένεται η σύνοδος της Ολομέλειας για τη συγκρότηση του νέου σώματος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται έξι ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ πέντε και από τη Χρυσή Αυγή τρεις. Επίσης, από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ, ενώ έναν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση των σταυρών από τη Singular Logistic, στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους Μ. Γλέζο και Σ. Σακοράφα, στην Ευρωβουλή μπαίνουν ακόμα οι Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα, Γ. Κατρούγκαλος και ο Κ. Χρυσόγονος. Εκτός φαίνεται να μένει ο νυν ευρωβουλευτής του κόμματος Ν. Χουντής (46.919) καθώς και ο δημοσιογράφος Στ. Κούλογλου (45.881)

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, πρώτη σε σταυρούς ερχόταν η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ακολουθούσε η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη και οι Μ. Κεφαλογιάννης, Γ. Κύρτσος και Γ. Ζαγοράκης. Σε μη εκλόγιμες θέσεις βρίσκονταν η Νίκη Τζαβέλα (46.509) και ο Γ. Αμυράς (41.168).

Από την Ελιά εκλέγονται η Εύα Καϊλή και πιθανότατα ο Παντελής Καψής, που ύστερα από σκληρή μάχη προσπέρασε τον Ν. Ανδρουλάκη (32.708), χωρίς να αποκλείεται εκ νέου ανατροπή. Τέταρτη η Αν. Ράπτη με 29.711 σταυρούς.

Από το Ποτάμι εκλέγονται ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο Μιλτιάδης Κύρκος. Στους επιλαχόντες βρίσκονταν ο Β. Δοσούλας (9.713) και ο Ν. Ορφανός (8.439)

Το ΚΚΕ στέλνει στην Ευρωβουλή τους Κ. Παπαδάκη και Σωτήρη Ζανιαρόπουλο, ενώ έμεναν αρκετά πίσω οι Λουίζα Ράζου και Μιχ. Μιχαήλ.

Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες έως αργά το βράδυ φαινόταν να εκλέγεται ο Γ. Ρωμανιάς με πολύ όμως μικρή διαφορά από τον Νότη Μαριά. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούσαν η Ζ. Γεωργαντά και ο Κ. Ζουράρις.

Σημειώνεται ότι η Singular Logic -η εταιρεία που έχει την ευθύνη της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων- ανακοινώνει στοιχεία για τους ευρωβουλευτές που εκλέγονται, μέχρι το 30% των ψήφων. Η επίσημη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες από το Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, χθες υπήρξε καθυστέρηση από τις Περιφέρειες Αρτας, Κορίνθου και Β' Πειραιώς. Μέχρι να ξεκινήσει κανονικά η ροή από τις εν λόγω περιφέρειες, η Singular συνέχιζε την ενημέρωση από την Περιφέρεια στη Β' Αθήνας, στην οποία η καταμέτρηση των σταυρών είχε φτάσει στο 58%, διαμορφώνοντας έτσι μια ασφαλή εικόνα για το πρώτο αποτέλεσμα. Στους πίνακες που ακολουθούν ο αριθμός των σταυρών αφορά την καταμέτρηση με ενσωματωμένο το 31% των ψήφων.

ΣΥΡΙΖΑ

Μ. Γλέζος (153.071)

Γεννήθηκε το 1922 στην Απείρανθο Νάξου. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που τον Μάιο του 1941 μαζί με τον Λάκη Σάντα υπέστειλαν με κίνδυνο της ζωής τους τη σβάστικα από την Ακρόπολη. Στις εκλογές του 2000 αλλά και του 2004 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού. Στις εκλογές του 2012 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Σ. Σακοράφα (99.559)

Γεννημένη το 1957 στα Τρίκαλα, η Σοφία Σακοράφα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους πανευρωπαϊκούς του 1982 και λίγους μήνες αργότερα έγινα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο ίδιο άθλημα. Το 2004 λαμβάνει την παλαιστινιακή υπηκοότητα από τον Γ. Αραφάτ. Εκλέγεται βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2000, το 2007 και το 2009. Το 2010 καταψηφίζει το πρώτο Μνημόνιο και αποχωρεί. Εκλέγεται πρώτη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β' Αθήνας το 2012.

Δ. Παπαδημούλης (67.630)

Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ηπειρο. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2009. Εξελέγη βουλευτής Β' Αθήνας το 2009 και επανεξελέγη το 2012. Είναι μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κ. Κούνεβα (59.108)

Γεννήθηκε το 1964 στην πόλη Σιλίστρα της Βουλγαρίας όπου και σπούδασε ιστορία. Στην Ελλάδα ήρθε το 2001. Αρχισε να ασχολείται ενεργά με τον συνδικαλισμό, ενώ το 2004 εξελέγη στη διοίκηση της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Στις 23.12.2008 δέχτηκε δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ για τη συνδικαλιστική της δράση. Εχει υποστεί δεκάδες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της υγείας της.

Γ. Κατρούγκαλος (59.108)

Συνταγματολόγος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και Σορβόνης. Δίδαξε σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ινδίας. Εκτός από τη δικηγορία, συμμετέχει στα κινήματα κατά των Μνημονίων και υπέρ των ελευθεριών. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην επιτροπή Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της ΕΕ.

Κ. Χρυσόγονος (49.210)

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961. Διδάσκει στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης από το 1990, όπου εκλέχτηκε ομόφωνα καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου το 2003. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 17 βιβλία και περίπου 100 άλλες μελέτες. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου το 2011 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2013.

Νέα Δημοκρατία

Ε. Βόζεμπεργκ (74.600)

Επί σειρά ετών ασκεί το επάγγελμα της δικηγορίας, ενώ είναι πρώην βουλευτής Α' Αθηνών. Εχει συμμετάσχει σε μεγάλες ποινικές δίκες κοινωνικού ενδιαφέροντος και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας. Είναι μέλος του σωματείου γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» καθώς επίσης και της «Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών». Μέλος επίσης της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και πρώην μέλος νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μ. Σπυράκη (74.130)

Δημοσιογράφος, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1965. Σπούδασε χημεία στο ΑΠΘ και «ΜΜΕ & Ειδήσεις» στο Λονδίνο. Εχει εργαστεί σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες, ενώ τα τελευταία χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα». Εχει εργασθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 2003-2004, στον τομέα της ενημέρωσης και στο γραφείο του Σταύρου Δήμα την περίοδο 2004-2009.

Μ. Κεφαλογιάννης (72.975)

Είναι βουλευτής Ηρακλείου, έχει διατελέσει υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Reading και το LSE σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Στρατηγικής και Ασφάλειας στην Ευρώπη και Πολιτική Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Γ. Κύρτσος (72.082)

Δημοσιογράφος και εκδότης, επί σειρά ετών σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Σπούδασε Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων στο MIT και Ευρωπαϊκές σπουδές στο LSE, ενώ είναι διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ίδιου πανεπιστημίου.

Θ. Ζαγοράκης (53.877)

Γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής ομάδας, που κατέκτησε το «Euro 2004». Είναι μέλος της «ομάδας των 120», στην οποία περιλαμβάνονται οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που συμπλήρωσαν 120 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας τους. Τον Ιούνιο του 2007 ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΟΚ, ενώ το 2012 ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

ΕΛΙΑ

Εύα Καϊλή (34.825)

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διπλωματούχος Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Περιφέρειας Α' Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, του υπουργείου Εσωτερικών.

Παντελής Καψής (34.238)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ως οικονομικός και πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ και υπεύθυνος του ένθετου περιοδικού «Πρόσωπα». Διετέλεσε διευθυντής στα «ΝΕΑ» και στο «ΒΗΜΑ». Το 2011 ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας και το 2013 ορίστηκε υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

ΠΟΤΑΜΙ

Γιώργος Γραμματικάκης (24.646)

Φυσικός και συγγραφέας. Από το 1982 είναι καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ έχει διατελέσει και πρύτανης. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ενώ μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάσθηκε στον «Δημόκριτο» και αργότερα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη.

Μιλτιάδης Κύρκος (10.447)

Χημικός μηχανικός με ειδίκευση σε στρατηγικά παίγνια και στη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Εχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι συνεργάτης του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων για την εκμάθηση ελληνικών και αναπτύσσει εκπαιδευτικές εφαρμογές σε υπολογιστές και στο Διαδίκτυο. Είναι ο γιος του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου.

ΚΚΕ

Κωστας Παπαδάκης (34.757)

Κοινωνικός λειτουργός, μέλος της γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 39 ετών.

Σωτήρης Ζαριανόπουλος (33.448)

Τραπεζοϋπάλληλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Φοίτησε στη Σχολή Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Εργάζεται στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης (νυν Τράπεζα Πειραιώς) από το 1981. Ηταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2010 με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης από το 2011 μέχρι το 2013.

ΑΝΕΛ

Γ. Ρωμανιάς (12.677)

Εχει σπουδάσει οικονομικές και νομικές επιστήμες, ενώ ειδικεύεται στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης πάνω από σαράντα χρόνια. Εχει διατελέσει διευθυντής και πρόεδρος ΔΣ σε μεγάλα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Τα τελευταία χρόνια απασχολείται ως επιστημονικός σύμβουλος σε ΙΝΕ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Επίσης συνεργάζεται με την ΠΑΣΕΓΕΣ. Από το 2013 είναι γραμματέας εργασιακών θεμάτων των ΑΝΕΛ.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελ. Συναδινός (30.575)

Αντιστράτηγος και τέως διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού. Γεννήθηκε το 1955 στο Αργος Ορεστικό Καστοριάς. Εχει υπηρετήσει σε όλους τους τύπους μονάδων και έχει διοικήσει όλα τα κλιμάκια Διοικήσεων Ειδικών Δυνάμεων.

Λ. Φουντούλης (30.383)

Συνταξιούχος των ΕΛΤΑ και πατέρας του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη, του οπαδού της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο Αττικής.

Γ. Επιτήδειος (28.812)

Αντιστράτηγος εν αποστρατεία. Γεννήθηκε το 1953 και κατάγεται από την Εύβοια. Απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης. Διετέλεσε Υποδιοικητής Mεραρχίας, Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos