Ο Τσίπρας στην Αγκυρα -Μέσα στο χρυσό παλάτι του Ερντογάν με τα 1.000 δωμάτια και την επική χλιδή

05 Φεβρουαρίου 2019 13:00

Την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού την Τουρκία πλήττεται από την οικονομική κρίση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζει μέσα στην χλιδή.

Ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με την σύζυγό του Εμινέ, που φημίζεται για τα ακριβά της γούστα, μετακόμισαν στο νέο προεδρικό μέγαρο, το αποκαλούμενο «Λευκό Σεράι». Εκεί όπου θα γίνει σήμερα η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το τουρκικό προεδρικό μέγαρο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα βασιλικό παλάτι, καθώς απλώνεται σε 40.000 τ.μ. και διαθέτει 1.000 δωμάτια και γραφεία. Τα 250 είναι για αποκλειστική χρήση του Ερντογάν και της οικογένειάς του. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η χλιδή του με μαρμάρινα δάπεδα, χρυσές λεπτομέρειες, μεταξένιες κουρτίνες και πανάκριβους πολυελαίους. Λέγεται πως η αξία των χαλιών αγγίζει τα 7,44 εκατ. ευρώ, ένα ρολό ταπετσαρίας 2.100 ευρώ, ενώ κάθε ποτήρι κοστίζει 265 ευρώ.

Ακόμη, διαθέτει ιαματικές πηγές, πισίνες, μπάνια και τουρκικά ατμόλουτρα με τον λογαριασμό κάθε χειμώνα για τη χρήση τους να φτάνει τις 531.000 ευρώ.

Το τουρκικό προεδρικό μέγαροΤο τουρκικό προεδρικό μέγαρο

Φυσικά, ένας από τους χώρους που ξεχωρίζει είναι το γραφείο του Τούρκου προέδρου, το οποίο τα τουρκικά μέσα υποστηρίζουν πως θυμίζει το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Το γραφείο κατασκευάστηκε από ειδικά υλικά προκειμένου κανείς να μην μπορεί να ακούει τις συνομιλίες εντός του, ακόμη και με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos