×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

ΔΕΗ - δημοψήφισμα: Νέα επικοινωνία Τσίπρα - Κουτσούμπα

05 Ιουλίου 2014 14:04

Την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να δώσει συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, θα υπάρξει και μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΚΚΕ και θα γίνει η συνάντηση των επικεφαλής των Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από το θερινό τμήμα. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι οι συνεννοήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων έχουν οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η νέα συνομιλία με τον κ. Κουτσούμπα έχει ως στόχο να δείξει ότι στο θέμα αυτό ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να επιμείνει, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί και την εσωκομματική του αντιπολίτευση, την Αριστερή Πλατφόρμα, που έχει ως προτεραιότητα την προσέγγιση με το ΚΚΕ. Επί της ουσίας πάντως, στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι η εύρεση κοινού τόπου ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι αδύνατη, ειδικά μετά την παρέμβαση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Χρ. Μαχαίρα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει η ΔΗΜΑΡ με την πρόταση του ΚΚΕ για ακύρωση όλης της νομοθεσίας που διέπει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Καθώς η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό βουλευτών για την πρόταση δημοψηφίσματος και βλέπει στην πρωτοβουλία αυτή και ένα όχημα διεύρυνσης και μελλοντικών πολιτικών συσπειρώσεων, επέλεξε να πάρει αποστάσεις από το εύρος του δημοψηφίσματος που ζητεί το ΚΚΕ. Εξ ου και σε άρθρο του στην ιστοσελίδα TVXS ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «ανεξάρτητα από πιθανές διαφορετικές οπτικές που μπορούμε να έχουμε με άλλες πολιτικές δυνάμεις σε μια σειρά από ζητήματα, ακόμα και στο μείζον θέμα του ενεργειακού σχεδιασμού, στόχος μας είναι να συγκροτήσουμε ένα παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για την υπεράσπιση της ΔΕΗ που έχει στρατηγική σημασία για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας».

Πέραν τούτου, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει την εμφανή δυσκολία συγκερασμού των απόψεων στην πρόταση για το δημοψήφισμα και να μην αφήσει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν θα συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών, η Κουμουνδούρου έδωσε χθες στη δημοσιότητα non paper στο οποίο υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2008, πέντε μέρες μετά την κύρωση από τη Βουλή της συνθήκης της Λισσαβώνας, είχε γίνει συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επειδή αυτό το είχαν ζητήσει περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι παρά το γεγονός ότι σε σχέση με το δημοψήφισμα υπήρχαν 4 διαφορετικές προτάσεις, από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑΟΣ, οι ψήφοι τους είχαν αθροιστεί, ώστε να γίνει η ειδική ημερήσια διάταξη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos