«Κλείδωσε»: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

15 Μαρτίου 2019 00:35

Τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη, «ρίχνει» στη μάχη των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Γιαννάκης «κλείδωσε» και θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ, είχε απορρίψει το προηγούμενο διάστημα πρόταση της Κουμουνδούρου να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα.

Ο Π. Γιαννάκης είχε εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια την προπονητική. Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου 1959 στην Αθήνα, είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής και επίσης έχει γράψει και τον ύμνο του Άρη. Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «ο δράκος» και αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής και μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τους πιο γνωστούς Έλληνες παίκτες.

Ηταν μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ του 1987, ενώ έχει γράψει Ιστορία και ως προπονητής κατακτώντας το Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον Νίκο Γκάλη και τα άλλα παιδιά σηκώνουν το χρυσό ευρωπαϊκό τρόπαιο το 1987Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον Νίκο Γκάλη και τα άλλα παιδιά σηκώνουν το χρυσό ευρωπαϊκό τρόπαιο το 1987

Τον Ιούνιο 2012 ανέλαβε προπονητής της γαλλικής Λιμόζ, όπου παρέμεινε για μία σαιζόν. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την Εθνική μπάσκετ ανδρών της Κίνας, με συμβόλαιο τριετούς διαρκείας, αλλά αποχώρησε το 2014 από τον πάγκο της. Στις 7 Ιουλίου 2017 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άρη, από τον οποίο αποχώρησε τον Μάρτιο του 2018.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos