300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Aεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε και σε Καβάλα, Ηράκλειο

23 Μαρτίου 2019 11:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Aεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε και σε Καβάλα, Ηράκλειο

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Στο φως έρχονται νέες αποκαλύψεις, για τις «επισκέψεις» κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει η προσγείωση αντίστοιχου αεροσκάφους στην Αθήνα, στο οποίο επέβαινε μάλιστα και ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε και στο Ηράκλειο και την Καβάλα, το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, δύο ημέρες πριν από την προσγείωση στην Αθήνα- δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου- ένα άλλο αεροσκάφος που επίσης ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA, αλλά το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, με διακριτικά YV3360, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Επιπλέον, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί πάλι στο Ηράκλειο. Ακόμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», στις 10 Νοεμβρίου 2018 το κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο.

«Το Φάλκον YV3360 ανήκει στην εταιρία πετρελαίου PDVSA και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση του Μαδούρο», επιβεβαίωσε στην εφημερίδα πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω αεροσκάφος το έχει χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Νικολάς Μαδούρο.

«Αυτό το αεροσκάφος έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από τον ίδιο τον Νικολάς Μαδούρο, συγγενείς του αλλά και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, όπως η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία έχει μεταβεί με αυτό στην Τουρκία. Αυτές οι πτήσεις δεν ανακοινώνονται ποτέ από την κυβέρνηση, αποτελούν κρατικό μυστικό», υποστηρίζει η ίδια πηγή που επικαλείται η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου είχε αποκαλυφθεί ότι δύο ημέρες νωρίτερα, στις 2 Μαρτίου, είχε προσγειωθεί στην Αθήνα το κυβερνητικό αεροσκάφος με τα διακριτικά ΥV 2486. Αρχικά, θα έμενε για μία ώρα για ανεφοδιασμό, αλλά το αεροσκάφος παρέμεινε για τέσσερις ώρες. Σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, ενώ η αποκάλυψη είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Τουλάχιστον 8 «επισκέψεις» στην Ελλάδα τους τελευταίους 10 μήνες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κυβερνητικά αεροσκάφη του Μαδούρο έχουν προσγειωθεί μέσα στο 2018 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, χωρίς ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για τους επιβάτες αλλά και για τον σκοπό της προσγείωσης.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες πηγές υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 8 αεροσκάφη της κυβέρνησης Μαδούρο έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια τους τελευταίους 10 μήνες. Σε αρκετές περιπτώσεις, η επίσημη αιτιολογία για την άδεια προσγείωσης ήταν ο ανεφοδιασμός. Ομως, προκαλεί ερωτήματα η επιμονή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να χρησιμοποιεί τα ελληνικά αεροδρόμια για ανεφοδιασμό, ειδικά εν μέσω των καταγγελιών της αντιπολίτευσης τους τελευταίους μήνες ότι το καθεστώς βγάζει από τη χώρα παράνομα τόνους χρυσού.

«Ο Νικολάς Μαδούρο είναι πιθανόν να χρησιμοποιεί ελληνικά αεροδρόμια, στο πλαίσιο της επιχείρησης που έχει θέσει σε εφαρμογή για να ενεργοποιήσει μηχανισμούς που θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και των ΗΠΑ και να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, που εξετάζουν τις διαδρομές των κυβερνητικών αεροσκαφών του Μαδούρο στην Ευρώπη και στην Ασία τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η αντιπολίτευση έχει βάλει στο μικροσκόπιο αυτές τις πτήσεις, προκειμένου να διαπιστώσει αν πράγματι και η Ελλάδα διαδραματίζει κάποιον -έστω περιφερειακό- ρόλο, ακόμη και στην επιχείρηση του Μαδούρο «ματωμένος χρυσός».

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν ε...
Ποιους και πως θα ψηφίσουμε στ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμοκρασίες και ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα (βίντεο)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμο...

26 Ιανουαρίου 2026
Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλο, αναστέλλονται οι εργασίες, πάει η Αρχή Διαφάνειας με εντολή Παπασταύρου

Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλ...

26 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)

Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσα...

26 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ