Νέος Επίτροπος Μετανάστευσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

10 Σεπτεμβρίου 2014 18:23
Τη σύνθεση της καινούργιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε από τις Βρυξέλλες ο επόμενος Πρόεδρος της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο νέος Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων το οποίο ήταν και το νούμερο ένα χαρτοφυλάκιο που ήθελε η ελληνική κυβέρνηση. Ο νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο πρώην Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί αναλαμβάνει νέος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, ωστόσο, θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του πρώην Φινλανδού πρωθυπουργού, Γίρκι Κατάινεν και του πρώην Λετονού πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις, καθώς η δομή της καινούργιας Επιτροπής αλλάζει με περισσότερους αντιπροέδρους που θα έχουν ενισχυμένους ρόλους.

Για αυτό η θέση του κ. Μοσκοβισί, που στην τελευταία Επιτροπή ήταν πανίσχυρη, δεν είναι ξεκάθαρο πόση αυτονομία και ευελιξία θα έχει.

Ο Eπίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κάτι το οποίο ήθελε η κυπριακή κυβέρνηση.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos