Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα

17 Σεπτεμβρίου 2014 13:55

Την παρέμβαση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, προκάλεσαν την Τετάρτη

οι δημόσιες δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες δέχτηκαν απειλές όταν αναφέρθηκαν σε θέματα πάταξης τη φοροδιαφυγής.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναθέτει τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα και από ποιους.

Aπό την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απέστειλε επιστολή στην κ. Λαγκάρντ, με την οποία της ζητεί να δώσει στις ελληνικές αρχές περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις απειλές που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε.

Μιλώντας στους Financial Times, η κ. Λαγκάρντ ερωτήθηκε για τη φοροδιαφυγή των πλουσίων στην Ελλάδα. «Καλύτερα να μη λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια», απάντησε η κ. Λαγκάρντ. Η ίδια μάλιστα άφησε αιχμές και για τον κλάδο της ναυτιλίας στην Ελλάδα, καθώς διερωτήθη: «Πληρώνει όντως η ναυτιλιακή βιομηχανία τους φόρους της; Οι άλλοι; Δεν νομίζω».

Ανάλογες καταγγελίες έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos