Αγρια σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τους «180»

14 Οκτωβρίου 2014 11:56

Ενώπιον της Δικαιοσύνης καλείται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει την ορθότητα των ισχυρισμών που προβάλλουν κορυφαία στελέχη του περί χρηματισμού ανεξαρτήτων βουλευτών προκειμένου να υποστηριχθεί η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη (mega) περί «κουμπαρά» που είχε... βγει προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές, παρενέβη και ζήτησε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα εφετών.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την καταγγελία του σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας («kontra news»), η οποία προ ημερών ανέφερε ότι ο όλος... σχεδιασμός περί «κουμπάρα» εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής, όπου -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- «έγινε έρανος μεταξύ κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου».

Η επιλογή αυτή της Κουμουνδούρου να υιοθετήσει αυτό το δημοσίευμα και τα όσα περί «εράνου» έγιναν κατά τη διάρκεια... γάμου, προκάλεσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων και ειδικότερα την άμεση παρέμβαση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς, αφού χαιρέτισε την απόφαση της Δικαιοσύνης να παρέμβει, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει τις καταγγελίες αυτές.

«Διαφορετικά» -προσέθεσε- «αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του έκανε λόγο για «εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες που δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε λέγοντας πως «ευελπιστούμε ότι η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Την άμεση παρέμβαση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε η επιλογή της Κουμουνδούρου να υιοθετήσει το δημοσίευμα περί «εράνου» για τους «180» βουλευτές. Στη φωτογραφ

Την άμεση παρέμβαση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε η επιλογή της Κουμουνδούρου να υιοθετήσει το δημοσίευμα περί «εράνου» για τους «180» βουλευτές. Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με τον Π. Σκουρλέτη

Τα χθεσινά γεγονότα επιβεβαιώνουν σε κάθε περίπτωση πως η πολιτική πόλωση στον δρόμο προς την προεδρική εκλογή είναι αναπόφευκτη και πως δεν θα είναι λίγα τα «όπλα» που θα χρησιμοποιήσουν και οι δύο πλευρές. Στο επίκεντρο του πολιτικού «πολέμου» θα βρεθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές (και γενικότερα όσοι αμφιταλαντεύονται για το τι θα πράξουν τον προσεχή Φλεβάρη) και σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον χθες πιστοποιήθηκε ότι τα περί χρηματισμού «κουμπαρά» κ.λπ. αποτελούν κεντρική κομματική γραμμή.

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγη ώρα μετά τη δημόσια τοποθέτηση Σκουρλέτη, τις καταγγελίες στήριξε με δικές του δηλώσεις ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Ν. Παππάς. Ερωτηθείς για τις αναφορές του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, είπε πως «έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτήν την αποστροφή».

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από τους εκπροσώπους άλλων κομμάτων. Ο κ. Ν. Τσούκαλης από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ σχολίασε μέσω του Facebook ότι είναι «δήλωση - ντροπή του, που προϊδεάζει το επερχόμενο προεκλογικό κλίμα. Η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι ξένη προς τη δική μας αριστερά. Αδυνατώ να συμμετάσχω στον πλήρη εκχυδαϊσμό!!».

Γιάννης Σαραντάκος - Παναγιώτης Τσούτσιας

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ:

Να τεκμηριώσει τις καταγγελίες με στοιχεία ο Τσίπρας

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ. Αλ. Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί χρηματισμού ανεξαρτήτων βουλευτών, εν όψει των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς στη γραπτή του δήλωση τόνισε: «Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών. Μόλις προχθές είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

Θεσμική αθλιότητα οι καταγγελίες Σκουρλέτη

Για «θεσμική αθλιότητα που εκδηλώνεται μέσω εκβιασμών, απειλών και συκοφαντιών» κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Π. Σκουρλέτη.

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κυρία Εισαγγελέας του ΑΠ θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος -αξίζει να σημειωθεί- είχε δώσει σκληρή απάντηση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κατά την τελευταία φάση της συζήτησης στη Βουλή (πριν από την ψηφοφορία).

Εκβιασμοί

«Τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος καλώντας την Κουμουνδούρου να λάβει ξεκάθαρη θέση για το τι εννοούν τα στελέχη του με όσα υποστηρίζουν δημοσίως.

ΕιΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Ξεκινά έρευνα για τυχόν δωροδοκία βουλευτή

Αμεση ήταν η εισαγγελική παρέμβαση με αφορμή τη θύελλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις Σκουρλέτη σχετικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες για να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες ψήφοι (συνολικά 180) για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή, χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης γύρω από την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή (άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα).

Λόγω της σοβαρότητας των καταγγελλομένων σε σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και των αναφορών που έκανε σε αυτό ο Π. Σκουρλέτης, η εισαγγελέας ΑΠ ζήτησε να πραγματοποιηθεί η σχετική έρευνα από αντεισαγγελέα Εφετών, διαβιβάζοντας τη σχετική παραγγελία της στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Π. Καραγιάννη.

Στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν τι γνωρίζουν περί των καταγγελιών αυτών, οι εκπρόσωποι της κυριακάτικης εφημερίδας («Kontra News») και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλέστηκε το σχετικό δημοσίευμα στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, κατά την οποία είχε έντονη αντιπαράθεση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γερ. Γιακουμάτο.

Aπό τον Νίκο Μελέτη

Το πραγματικό «έγκλημα»

Είναι θλιβερό ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης να υιοθετεί σενάρια ότι σε κοσμικό γάμο οι καλεσμένοι επιχειρηματίες έπαιρναν μπομπονιέρες και άφηναν στον δίσκο δεσμίδες ευρώ για να εξαγοραστούν βουλευτές εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκτός όμως από τα γελοία αυτά σενάρια (που προσβάλλουν τον ίδιο τον διακινητή τους), υπάρχει κάτι υπαρκτό: η εκτόξευση απειλών και η προσπάθεια εκβιασμού των βουλευτών που πιθανόν θελήσουν να ψηφίσουν θετικά για νέο Πρόεδρο. Κι αυτό είναι το πραγματικό «έγκλημα» του κ. Σκουρλέτη.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos