Eφαρμογή της νέας ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών

31 Οκτωβρίου 2014 15:45

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έχει κοινοποιηθεί, από το υπουργείο Εργασίας, προς τα ασφαλιστικά ταμεία η εγκύκλιος για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνάντηση με τους διοικητές των Ταμείων κατά την οποία εξετάστηκαν τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στην εφαρμογή της ρύθμισης καθώς και ο συντονισμός των δράσεων των ασφαλιστικών φορέων.

«Πρόκειται για ρύθμιση πολύ σημαντική από την οποία προσδοκούμε έσοδα για τα Ταμεία και ένα νέο ξεκίνημα για όλους, που θα βάλει τέλος σε ένα παρελθόν για το οποίο κράτος και πολίτες είμαστε υπεύθυνοι και θα οδηγήσει σε ένα μέλλον το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να είναι συνεπείς» τόνισε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε:

«Επιπλέον, κάλεσα τους διοικητές να ανταποκριθούν στην ΗΔΙΚΑ ο οποία ζητάει το ψηφιακό αρχείο ώστε να καταστεί δυνατή έως το τέλος του έτους η εφαρμογή του συστήματος ΑΤΛΑΣ που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να παρακολουθούν μέσω του διαδικτύου τον ασφαλιστικό τους βίο σε πραγματικό χρόνο. Από τις συνεχείς παρεμβάσεις το ασφαλιστικό σύστημα γίνεται πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό και πατάει σε υγιείς βάσεις».

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν στο εξής ελλείμματα στα Ταμεία και μέσω της διοικητικής ενοποίησης των Ταμείων θα αυξηθούν τα έσοδα του συστήματος, ενώ με την ολοκλήρωση του Ενιαίου Κέντρου Απονομής των Συντάξεων θα εκδίδονται ταχύτερα οι συντάξεις στους δικαιούχους.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos