Β’ Κύκλος Κοινωφελούς σε 276 Δήμους

25 Απριλίου 2019 15:58

Με επιστολή της προς τους δημάρχους η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πορων κα Εξερτζόγλου Αικατερίνη γνωτοποεί ότι: για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας και σε συνέχεια αιτημάτων Φορέων και Δήμων, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων, σχεδιάζει την υλοποίηση Β ́ Κύκλου του προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 276 Δήμους της Χώρας και στις Περιφέρειες.


Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.
Τονίζεται ότι τα έργα αυτά δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων του Δήμου (αναβάθμιση υπηρεσιών, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους δημοτών κλπ). Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει και δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης.
Τα έργα που θα υλοποιηθούν, επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

 Ενδεικτικά αναφέρονται έργα που στοχεύουν:
 Στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους,
 στη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών,
 στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών,
 στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Κατόπιν των ανωτέρω, η ΓΓ καλεί του Δήμαρχους αφού χαρτογραφήσουν αρχικά τις ανάγκες της περιοχής και των δημοτών τους, να σχεδιάσουν αντίστοιχα έργα, τα οποία θα δηλώσουν στην ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του προγράμματος. Στην πλατφόρμα καλούνται παράλληλα να δηλώσουν ειδικότητες από μια αναλυτική κλειστή λίστα ειδικοτήτων. Οι ειδικότητες αυτές οφείλουν να αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων.
Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή από τις 24-04-19 έως τις 08- 05-19 στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://platform.kinofelis.gr.

Σημειώνουμε ότι το συνολικό δυναμικό που θα διατεθεί στους δήμους ανέρχεται 30.333 εργαζομενους

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos