Βενιζέλος:«Ούτε άγαρμπος εκφοβισμός, ούτε κουτοπόνηρος εφησυχασμός»

13 Ιανουαρίου 2015 17:31

Tο μήνυμα ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα εξακολουθήσει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αν στις εκλογές δεν είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική

Παράταξη, ώστε «να λειτουργήσει ως εγγυητής της αναγκαίας ευρύτερης συνεργασίας και της μόνης ασφαλούς και εφικτής εθνικής στρατηγικής», στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με άρθρο του στην προσωπική ιστοσελίδα του.

Βενιζέλος:«Ούτε άγαρμπος εκφοβισμός, ούτε κουτοπόνηρος εφησυχασμός»

Με τίτλο: «Ούτε άγαρμπος εκφοβισμός, ούτε κουτοπόνηρος εφησυχασμός - ο λαός πρέπει να ξέρει τα πραγματικά δεδομένα», ο κ. Βενιζέλος ασκεί κριτική, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο προς τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας απερίφραστα και τις δύο τακτικές και «την όποια παραποίηση των δεδομένων, οποιαδήποτε αλλοίωση της πραγματικής εικόνας», και τοποθετείται διεξοδικά στη συζήτηση που εντείνεται προεκλογικά σχετικά με τις χρηματοδοτικές αντοχές και ανάγκες της χώρας. «Εμείς θα πούμε την αλήθεια στον λαό ακόμη και αν δεν είναι ώριμος πάντα να ψηφίζει και να δέχεται την αλήθεια αυτή», τονίζει.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι το κρίσιμο ερώτημα αφορά τα περιθώρια που έχει η Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και η μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Αναφέρει ότι «θέλει πολλή δουλειά, μεγάλη εμπειρία, πολλούς λεπτούς χειρισμούς για να μπορείς να καλύψεις προσωρινά το κενό στην καταβολή των δόσεων και στην κάλυψη των ταμειακών αναγκών του δημοσίου» και συμπληρώνει ότι «μια επίσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στον ΟΔΔΗΧ, θα τους έκανε ίσως σοφότερους».

Υπογραμμίζει ότι «το μυστικό είναι πάντα η σχέση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δίνει φθηνή ρευστότητα και η φθηνή ρευστότητα είναι που ρίχνει τα επιτόκια και επιτρέπει να κινηθεί η αγορά, να γίνουν επενδύσεις» και τονίζει ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στη νέα φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής έως τη λήξη της δίμηνης παράτασης του προγράμματος. Τονίζει ακόμα ότι η προεκλογική περίοδος και η πολιτική αβεβαιότητα δημιουργούν πρόβλημα ταμειακό και στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά Ταμεία και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «αν δεν λύσουμε όλα τα θέματα που είναι εκκρεμή με τους εταίρους μας, δεν θα έρθουν και τα 10,7 δισ. ευρώ των καθυστερημένων δόσεων του 2014, ούτε αυτά που προβλέπονται για το 2015» και πως αυτό «θα σφίγγει περαιτέρω τη ρευστότητα στην αγορά». Αναφέρει δε πως «η σκέψη ότι όλα αυτά τα λύνουμε με έντοκα γραμμάτια του δημοσίου είναι μια σκέψη ερασιτεχνική και ανακριβής».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos