Η σκακιέρα της επόμενης ημέρας

15 Ιανουαρίου 2015 18:27

Οι κινήσεις στη σκακιέρα που αφορούν την επόμενη μέρα των εκλογών αρχίζουν σιγά σιγά να ξεδιπλώνονται, με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα είτε ανακοινώνουν επισήμως τις προθέσεις τους είτε κινούνται

στο παρασκήνιο έτσι ώστε να υπάρξει κυβέρνηση σε ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας. Με μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ όλα τα άλλα κόμματα του συνταγματικού τόξου, παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις που κάνουν προεκλογικά, θα επιδιώξουν να συνεργαστούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η σκακιέρα της επόμενης ημέρας

Οι κινήσεις στη σκακιέρα που αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών αρχίζουν σιγά σιγά να ξεδιπλώνονται, με δεδομένο ότι όλοι οι βασικοί πολιτικοί παίκτες είτε ανακοινώνουν επισήμως τις προθέσεις τους είτε κινούνται στο παρασκήνιο, έτσι ώστε να υπάρξει -σε κάθε περίπτωση- κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό.

Σε αυτό που όλοι οι ηγέτες των κομμάτων του συνταγματικού τόξου συμφωνούν είναι το ότι η χώρα δεν θα αντέξει δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση και πως με βάση αυτό το δεδομένο πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες συναινέσεις που θα οδηγήσουν σε μια συγκυβέρνηση. Είτε με «κορμό» τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos