Ραγδαίες εξελίξεις: Αρχισαν οι παραιτήσεις υποψηφίων μετά την έξοδο Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ

01 Ιουνίου 2019 19:46

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Κίνημα Αλλαγής η είδηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος, με αιτία την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην τον θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ είναι σε αναταραχή μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, και είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν πέσει τα πρώτα τηλεφωνήματα τόσο προς την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ όσο και προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από στελέχη που ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες.

Μάλιστα, η ανησυχία κορυφαίων ονομάτων του ΚΙΝΑΛ για την επόμενη μέρα είναι έκδηλη, καθώς επίκεινται σε περίπου 40 μέρες οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Εκτιμάται, δε, ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κίνημα Αλλαγής θα οδηγήσει σε κύμα παραιτήσεων υποψηφίων του κόμματος. Ήδη, ο Γιώργος Ντόλιος, η Σοφία Θεολογίτου (Κυκλάδες), ο Μάνος Επιτροπάκης και ακόμα δύο υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι, διαμαρτυρόμενοι για την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα.

Επιτροπάκης: Αποσύρω την υποψηφιότητά μου
«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητά μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», ήταν η ανάρτηση που έκανε στα social media ο Μάνος Επιτροπάκης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέχεια, μάλιστα, προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση, σημειώνοντας ότι «Η Φώφη Γεννηματά έγινε σήμερα η πράσινη Δούρου. Και στην κάθε Δούρου, ξέρετε τι κάνουμε».

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κάποια εκ των οποίων ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται και να ληφθούν, αν χρειαστεί, οι ανάλογες αποφάσεις.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos