Οι προτεραιότητες των υπουργών

28 Ιανουαρίου 2015 11:52

Τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα περιέγραψαν με τις δηλώσεις τους οι υπουργοί προσερχόμενοι για τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε: "Δεν φέραμε τις καθαρίστριες στο ευρωκοινοβούλιο για να τις κρατήσουμε απολυμένες. Δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις για νέες πρόσλήψεις. Πρόκειται για ανάκληση παράνομων απολύσεων. Αυτό το πρώτο μέτρο, αυτονόητο μέτρο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που πρέπει να κρατά τις υποσχέσεις της. Τα δύσκολα έρχοναι μετά και τα δύσκολα είναι να ξαναφτιάξουμε το Κράτος και τη δημόσια διοίκηση από την αρχή μακρυά από τις πελατειακές σχέσεις ανοιχτό στην κοινωνία και έτσι ώστε να αποτελεί μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας όχι εμπόδιο για αυτή. Δεν πρέπει να έχει μεγάλο κόστος αυτή η απόφαση. Είναι το πρώτο μέτρο που πρόκειται να πάρω".

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε: "Άμεση προτεραιότητα να σταματήσουμε τις συνεχείς μειώσεις των κύριων και των επικουρικών συντάξεων. Από εκεί και πέρα έχουμε πει ως πρώτο δείγμα και ως πρώτο βήμα θα είναι η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, κατ' αρχήν για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη κάτω από 700 ευρώ. Αυτά θα τα δούμε με βάση τις προτεραιότητες που θα βάλει η κυβέρνηση".

Ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, είπε: "Σήμερα είναι η πρώτη μέρα στο υπουργείο. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχει πένθος για τις οικογένειες των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους. Σε αυτούς αποδίδουμε φόρο τιμής και ξεκινάει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες".

Προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα που θα γίνουν αλλά και στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λέγοντας: "Όλα αυτά τα μέτρα που αφορούν σημαντικές θεσμικές αλλαγές, που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις άμεσα θα αρχίσουν να υλοποιούνται όπως και τα μέτρα ανακούφισης και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης. Η διαπραγμάτευση έχει ξεκινήσει και σε μια διαπραγμάτευση γνωρίζετε ότι η κάθε πλευρά προσπαθεί να έρθει με τα δικά της επιχειρήματα. Σημασία έχει ότι είμαστε πια όχι στον προθάλαμο, έχουμε ανοίξει την πόρτα της διαπραγμάτευσης. Εμείς θυμάστε ότι είχαμε διατυπώσει τις διαφωνίες μας με τα μέτρα που είχαν παρθεί τότε (σσ κατά της Ρωσίας) και συνεπείς ως προς αυτή τη θέση μας. Τα υπόλοιπα από τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών".

Στις προσδοκίες των πολιτών απότην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, αναφέροντας: "Οι εκλογές τελείωσαν. Ο λαός δεν θα περιμένει απαιτεί έργο. Δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο. Απαιτεί έργο. Αποτέλεσμα. Ξέρουμε τι σημαίνει υγεία αυτή την περίοδο, ξέρουμε τι σημαίνει ασφαλιστικό, είμαστε αποφασισμένοι να παράξουμε έργο. Θα κριθούμε, θα μας κρίνετε. Είναι πολλά τα παράλληλα πράγματα που πρέπει να μπουν σε μια διαδικασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, τόνισε: "Είμαστε αισιόδοξοι και από το εκλογικό αποτέλεσμα και γενικά από την αντιμετώπιση, η οποία υπάρχει σε διεθνές επίπεδο. Έχει σημασία ότι έχει ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος στην Ευρώπη πάνω στη βάση των θέσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Πιστεύουμε και αισιοδοξούμε ότι και τις επόμενες μέρες αυτό θα φανεί ότι υπάρχει δυνατότητα πραγματικής διαπραγμάτευσης σε σχέση με όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία και πάνω σε αυτές τις γραμμές θα κινηθούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό θα φανεί και την επόμενη εβδομάδα με τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι αυτή τη στιγμή το ζήτημα της πραγματικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Από εκεί και πέρα τα ζητήματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης".

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης έκανε λόγο για δύσκολο δρόμο που ξεκινά η κυβέρνηση και πρόσθεσε: "Ξεκινάμε έναν δύσκολο δρόμο, αλλά ελληνικό δρόμο μέσα στην Ευρώπη. Έχουμε ελπίδα αλλά έχουμε και επιχειρήματα. Πιστεύω ότι και οι Ευρωπαίοι έχουν ώτα και ξέρουν ότι ένα ατύχημα μέσα στην Ευρώπη θα τους συγχύσει πολύ".

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos