300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα ξαναπάμε σε εκλογές το Δεκαπενταύγουστο

25 Ιουνίου 2019 11:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα ξαναπάμε σε εκλογές το Δεκαπενταύγουστο

test2

react2 2025

skandalis77

Εκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο πρόεδρος του κόμματος εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Επίσης, απηύθυνε ισχυρή παρότρυνση στα στελέχη του να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα. Όπως είπε το να μην υπάρξει ισχυρή εντολή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σημαίνει «εκλογές τον 15Αύγουστο με απλή αναλογική». Άρα, είπε, τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα. «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό», εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης για το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ
Σε ό,τι αφορά την ακύρωση του ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Υπενθυμίζεται ότι και την Δευτέρα (24/06) η ΝΔ με δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ναυάγιο του ντιμπέιτ.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάει στο ΕΛΚ. Τόνισε πως το ΕΛΚ έχει προτείνει τον κ. Βέμπερ, που έχει στηρίξει και την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ και κανένας από τους επικριτές του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μίλησε γι' αυτό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ, την Κυριακή (30/06).

«Δεν υπάρχουν έτοιμοι υπουργοί»
Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια, επανέλαβε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφιστώντας την προσοχή των στελεχών του κόμματος για τη συμπεριφορά τους την προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως στην κυβέρνηση του θα υπάρχουν και τεχνοκράτες και στελέχη που θα προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και θα σηματοδοτούν συμπράξεις, αλλά όχι σε κυβερνητικό επίπεδο.

«Τίποτε δεν με ενοχλεί περισσότερο από στελέχη που προεξοφλούν την υπουργοποίησής τους. Δεν υπάρχουν έτοιμα υπουργικά κοστούμια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως στην κυβέρνηση που θέλει να σχηματίσει αν κερδίσει τις εκλογές του Ιουλίου θα μπουν και τεχνοκράτες και σίγουρα εκείνοι που «μπορούν να διαχειριστούν το χαρτοφυλάκιο που θα τους εμπιστευτώ».

Ζήτησε ξανά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να είναι προσεκτικά στις συμπεριφορές τους στην προεκλογική περίοδο. Εκτός από τεχνοκράτες, στην κυβέρνηση που έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε, θα υπάρχουν και στελέχη που θα προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και θα σηματοδοτούν συμπράξεις, αλλά όχι σε κυβερνητικό επίπεδο. Αρνήθηκε και αυτή τη φορά, πάντως, να αποκαλύψει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών.

Το υπουργικό Συμβούλιο, είπε, θα συνεδριάζει στο Μαξίμου και όχι στη Βουλή, ως ένδειξη σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών, ενώ τόνισε πως θα συμμετέχουν μόνον οι υπουργοί και ένας αναπληρωτής υπουργός.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Τώνια Μοροπούλου επισημαίνοντας ότι καλώς έληξε έτσι όπως έληξε η υπόθεση.

Πρωτοφανής η φράση Τσίπρα για το πρόγραμμα της ΝΔ
Αποκρουστική χαρακτήρισε τη φράση «μυρίζει ανθρώπινο αίμα» ο κ. Μητσοτάκης, με την οποία χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν έμαθαν τίποτα, προσέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι εφαρμόσιμο και βασίζεται σε στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Με ισχυρή εντολή θα πάω στις Βρυξέλλες και θα έχω ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.

Για τις 120 δόσεις
Σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις επιχειρήσεις, υποστήριξε ότι δεν είναι σοβαρή η θέση του κ. Τσίπρα να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Κυβερνούν 4 χρόνια, τώρα το θυμήθηκαν;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Σημείωσε ότι η ΝΔ θα φέρει άμεσα τη ρύθμιση, όπως έχει πει εξ' αρχής και θα εφαρμοστεί με κλιμακωτά κριτήρια, εύκολα για όσους χρωστούν έως 3000 ευρώ, δεύτερο επίπεδο τα 20.000 ευρώ και διαφορετικό επίπεδο από εκεί και πάνω.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας πως αδικεί τους ασφαλισμένους που εργάζονται και αμείβονται. Σημείωσε, επίσης, πως για την επικουρική ασφάλιση για τους νέους ασφαλισμένους θα δημιουργηθεί ένας κουμπαράς.

«Εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία»
Αν δεν υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, τότε αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική, επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης. Αρα, τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό, εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ θα φέρει στη Βουλή αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα νέο σύστημα που δεν θα δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Τόνισε πως στόχος του θα είναι οι 200 ψήφοι για να αποφευχθούν στο μέλλον ενδιάμεσες εκλογές με απλή αναλογική. Είπε πως η συνταγματική αναθεώρηση θα προχωρήσει γρήγορα, πως υπάρχουν ορισμένα άρθρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ενδιαφέρουν τη ΝΔ, τα οποία θα προσπεραστούν.

Η ΝΔ θα ορίσει την ηγεσία της δικαιοσύνης
Αναφερόμενος στις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «πιστεύω εμείς θα ορίσουμε τη νέα ηγεσία. Δεν καταλαβαίνω τη σπουδή του κ. Τσίπρα. Εκτιμώ ότι το προεδρικό διάταγμα, απ’ ό,τι έχω ακούσει και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν θα υπογραφεί».

Μητσοτάκης: «Απρόβλεπτος ο Ερντογάν»
«Απρόβλεπτο» χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6. Τόνισε πως με όσα κάνει στην κυπριακή ΑΟΖ θα πρέπει η ΕΕ να λάβει στοχευμένες κυρώσεις. Ωστόσο, όπως είπε, θα επιδιώξει διάλογο και συνεννόηση με τον κ. Ερντογάν, εάν το επιθυμεί και ο ίδιος. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει η Τουρκία τίποτα στην ελληνική ΑΟΖ.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αν κρίνουμε ότι υπάρχουν κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων που πρέπει να μπλοκάρουμε θα το κάνουμε. Αναφερόμενος στη λειτουργία της κυβέρνησης, σημείωσε ότι το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει στο Μαξίμου και όχι στη Βουλή, ως ένδειξη σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών, ενώ τόνισε πως θα συμμετέχουν μόνον οι υπουργοί και ένας αναπληρωτής υπουργός.

Για την Μαρέβα
Χαρακτήρισε "χυδαία επίθεση από εφημερίδα που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία" τα σχόλια ότι η σύζυγός του εκπροσώπησε τη ΝΔ στην ενθρόνιση του αρχιεπισκόπου Αμερικής. Είχε προσωπική πρόσκληση και ήταν μαζί με την κόρη μου, δεν εκπροσώπησε κανέναν παρά μόνο τον εαυτό της, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Νέα δημοσκόπηση: Στις 10,7 μον...
Αυτά είναι τα 20 κόμματα που σ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

logo2
Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Θλίψη στο νησί – «Έφυγε» από κοντά μας ο Σωτήρης Χουλιάρας (Βίντεο)

Πάρος: Θλίψη στο νησί – «Έφυγε» από...

22 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Οι παρεμβάσεις ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού είναι εδώ!

Πάρος: Οι παρεμβάσεις ανακαίνισης κ...

21 Νοεμβρίου 2025
«Ό,τι Αξίζει» στην Αντίπαρο με την Ίνα Ταράντου - Η ιστορία και οι άνθρωποι του νησιού (trailer)

«Ό,τι Αξίζει» στην Αντίπαρο με την...

23 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Δήμος Πάρου: Συναντήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Δήμος Πάρου: Συναντήσεις στο Υπουργ...

27 Νοεμβρίου 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Πέραμα: Νεκρή η 54χρονη μητέρα του οδηγού του φορτηγού -Πήγαιναν μαζί για δουλειά (βίντεο)

Τροχαίο δυστύχημα στο Πέραμα: Νεκρή...

27 Νοεμβρίου 2025
Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης καιρού – Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωση...

27 Νοεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ