Τρία νομοσχέδια ψηφίζονται το επόμενο 10ημερο

28 Ιουλίου 2019 23:04

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο έργα και πράξεις με νομοσχέδια που θα εφαρμόζουν το κυβερνητικό πρόγραμμα και όχι λόγια.

Και στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι μέχρι και τις 8 Αυγούστου να έχουν ψηφιστεί τα τρία πρώτα νομοσχέδια. Τα δύο πρώτα μάλιστα έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να εισαχθούν προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές το μεσημέρι της Δευτέρας. Το φορολογικό νομοσχέδιο στις 13:00 στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και το δεύτερο για το επιτελικό κράτος στις 14:00 στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης. Το τρίτο νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα. Και θα αφορά και τις αλλαγές στους Δήμους μετά τα προβλήματα με την απλή αναλογική.

Αυτά τα τρία νομοσχέδια ουσιαστικά εφαρμόζουν και τις βασικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δηλαδή, μέτρα ανακούφισης των πολιτών με μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις, την ομαλή λειτουργία Δήμων, τον συντονισμό του κράτους με ταχύτερους ρυθμούς της Δημόσιας Διοίκησης και την ασφάλεια των πολιτών.

Τα τρία νομοσχέδια

Τα τρία νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το επόμενο 10ημερο αφορούν:

την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων
το επιτελικό κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση
για την ομαλή λειτουργία των Δήμων που έχουν εγκλωβιστεί με την απλή αναλογική. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση του ασύλου, αλλαγές στα φάρμακα και στον Ποινικό Κώδικα.

Ο Μητσοτάκης στην Κύπρο
Με επίσκεψη στην Κύπρο ξεκινά στις επαφές του στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός. Από αύριο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Μεγαλόνησο και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοκυπριακές σχέσεις, το Κυπριακό και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή. Ο κ.Μητσοτάκης θα επιστρέψει την Τρίτη για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos