300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομές

23 Οκτωβρίου 2019 21:31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομές

test2

test2

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006 – Τι ανήγγειλε για ΕΝΦΙΑ στο δείπνο του Economist


«Παρά την εικόνα αμηχανίας που συχνά προβάλλει η Ήπειρός μας, εδώ στη χώρα μας διαμορφώνονται συνθήκες όχι μόνο σταθερότητας αλλά κυρίως προόδου.

Αυτό, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης στο πλαίσιο της «23ης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση» που διοργανώνει ο Economist.

Από εκεί, δύο σημαντικές οικονομικές ειδήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. Πρώτον, ανακοίνωσε την αναστολή -για τρία χρόνια- του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006. Με άλλα λόγια, στο εξής απαλλάσσονται από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας όλες οι καινούργιες κατασκευές, όπως και τα ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 14 χρόνια και δεν έχουν πωληθεί ακόμη. Το νέο μέτρο θα ισχύσει, μάλιστα, και για τις περιπτώσεις αντιπαροχής. Δηλαδή o ιδιοκτήτης του οικοπέδου θα απαλλάσσεται από την καταβολή ΦΠΑ για τα διαμερίσματα που θα λαμβάνει ως αντιπαροχή» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η απαλλαγή θα γίνεται από κάθε ενδιαφερόμενο με μία απλή αίτηση, εντός εξαμήνου.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα οδηγήσει άμεσα στην αναθέρμανση της παγωμένης (στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας) αγοράς ακινήτων, που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή. Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή βελτιώνει θεαματικά τους ισολογισμούς των τραπεζών καθώς αυξάνει την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χορήγηση ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, από το 2021. «Για τα έτη 2021 και 2022 έχουμε πει ότι θα θέσουμε υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2020, όταν θα έχουμε αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την προσήλωση της χώρας στις μεταρρυθμίσεις. Και, σήμερα, μπορώ να εκφράσω την ισχυρή βεβαιότητά ότι η συζήτηση αυτή θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός παρουσίασε σχηματικά το σχέδιό του ως ένα τρίγωνο το οποίο στη μια πλευρά έχει τις μεταρρυθμίσεις, στην άλλη την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών και στην τρίτη ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα απαλλαγμένο από κόκκινα δάνεια.

Ειδικά για τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ότι προσελκύουν επενδύσεις που φέρνουν δουλειές και αναφέρθηκε, ενδεικτικά, στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων projects που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας μέσα στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Εισάγουμε στις επιχειρήσεις την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Το μέτρο αρχικά πυλωτικά. Σύντομα υποχρεωτική για όλους και παντού. Όσο μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση, τόσο αυξάνονται οι απαιτήσεις για φορολογική συμμόρφωση. Είναι δική μας φροντίδα να μειώσουμε τους φόρους. Μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η ελάφρυνση εισφορών, επίδομα 2.000 για κάθε νέα γέννηση από 1.1.2020, απευθύνονται πρωτίστως στη μεσαία τάξη. Όπως και όσα ακολουθούν. Σταδιακή κατάργηση φόρου αλληλεγγύης. Λάθος να χαράσσεται οικονομική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο σε υποομάδες του κοινωνικού συνόλου.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί πλήρες το 2023 και τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και θα προστατευτούν και θα αναδειχθούν.

«Η Ελλάδα σήμερα δεν βρίσκεται μόνο σε τροχιά πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προόδου. Αλλά και θεσμικής ενδυνάμωσης. Η νέα κυβέρνηση εμπιστεύεται τη Δημοκρατία, τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη. Δεν βλέπει εχθρούς, αλλά αντιπάλους. Και αυτοί είναι μόνο τα προβλήματα. Δεν αντιπολιτευόμαστε την αντιπολίτευση. Αφήνουμε σε εκείνην αυτόν τον ρόλο. Και προχωράμε μπροστά, ενώνοντας τους Έλληνες. Όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων» είπε ο κ. Μητσοτάκης προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρχει όραμα, ρεαλισμός, σχέδιο και αποτέλεσμα.

ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ο Αυγενάκης για τα επεισόδια σ...
Κανένα κλαμπ φιλάθλων Ολυμπιακ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα 23χρονος ηδονοβλεψίας – Αναγνωρίστηκε από δεκάδες γυναίκες – θύματα

Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμ...

17 Μαϊος 2025
Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

23 Μαϊος 2025
Καρδιανή Τήνου: Το χωριό των 35 κατοίκων με νέους που δεν το εγκαταλείπουν (βίντεο)

Καρδιανή Τήνου: Το χωριό των 35 κατ...

17 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ο Β. Κικίλιας σε επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής ενέργειας από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Ο Β. Κικίλιας σε επιχειρησιακή άσκη...

23 Μαϊος 2025
Πάρος: Εκπληκτικό ρεμέτζο 2' λεπτών του Blue Star Naxos (βίντεο)

Πάρος: Εκπληκτικό ρεμέτζο 2' λεπτών...

23 Μαϊος 2025
Σχοινούσα: Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών σε δύο πασίγνωστους εφοπλιστές για αχαιοκαπηλία (βίντεο)

Σχοινούσα: Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών...

23 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ