Μήνυμα Μητσοτάκη προς Αγκυρα: Μην παρερμηνεύετε την ήπια στάση μας

11 Δεκεμβρίου 2019 14:29

Σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. Εχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει».

Ο πρόεδρος της Σερβίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές του δηλώσεις -Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η Ελλάδα στο πλευρό της Σερβίας
Απεναντίας, την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της και υπογράμμισε πως η χώρα του θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδος και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στιγμιότυπο λίγο μετά την υποδοχή του Σέρβου προέδρου στο Μέγαρο Μαξίμου -Φωτογραφία: EUROKINISSI

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ζήτημα αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία η Σερβία να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα. Με την σειρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη στάση του τον Αλεξάντερ Βούτσιτς σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ωστόσο ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή τη

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos