Οι 7 διευκρινίσεις για το ασφαλιστικό -Μετά από 11 χρόνια καμία μείωση στις συντάξεις

02 Φεβρουαρίου 2020 13:34

Επτά διευκρινίσεις για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο που θα συνοδεύεται από πλήρη ειδική αναλογιστική μελέτη, η οποία θα επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το 2070.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι ο συντάξιμος μισθός όλων των ασφαλισμένων υπολογίζεται με τις αποδοχές 14 μηνών και όχι των 12 μηνών, ενώ επισημαίνει ότι οι εισφορές Ιανουαρίου των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών θα υπολογιστούν και θα πληρωθούν με το νέο σύστημα εισφορών. Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης προσθέτει ότι και οι υπηρετούντες στις επίλεκτες δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας (βατραχάνθρωποι, καταδρομείς, πυροτεχνουργοί, κ.ά.), καθώς και οι πιλότοι, δεν θα θιγούν από το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Αντίθετα, όπως αποσαφηνίζει, προστατεύονται.

Από 10 έως 12 Φεβρουαρίου στη Βουλή το νέο Ασφαλιστικό
«Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα κατατεθεί στη Βουλή από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου, με ορίζοντα ψήφισης, μέχρι την 21η Φεβρουαρίου», είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos