Δήλωση ορθών στοιχείων ακινήτων Δήμου Μυκόνου

12 Φεβρουαρίου 2020 17:08

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α’), οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ηλεκτροδοτούμενων ή μη ηλεκτροδοτούμενων,


έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Δήμο Μυκόνου και να καταθέσουν ως τις 31/3/2020 διορθωτική ή αρχική δήλωση, με τα ορθά στοιχεία, για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, για τον υπολογισμό φόρων, τελών και εισφορών.

Η ρύθμιση ισχύει για κάθε κτίσμα ή οικόπεδο που δεν είναι δηλωμένο, για κάθε ακίνητο που έχει δηλωθεί με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, καθώς και για κάθε ακίνητο στο οποίο έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής δήλωσης (διαφορά στα τ.μ. της επιφάνειας, προσθήκες, τακτοποιήσεις, διακοπή παροχής ενέργειας από την ΔΕΗ ή άλλο πάροχο, αλλαγή ιδιοκτήτη κλπ.).

Σημειώνεται ότι με την υποβολή της διορθωτικής ή αρχικής (εφόσον πρόκειται για αδήλωτο ακίνητο) δήλωσης, δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο για μη προηγούμενη υποβολή ή για υποβολή ανακριβούς δήλωσης σε παλαιότερο χρόνο.

Κατόπιν τούτου, σας καλούμε να προβείτε στη δήλωση των ορθών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων σας μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020 , χωρίς καμία επιβάρυνση από τον Δήμο.

Οι διαφορές θα υπολογίζονται από 1/1/2020 και όχι από τα προηγούμενα έτη.
Η μη ορθή εμφάνιση της επιφάνειας των κτισμάτων θα δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα σε οποιαδήποτε μεταβίβαση του ακινήτου ενώ μετά την 31/3/2020 ο Δήμος Μυκόνου θα προχωρήσει σε ελέγχους και σε διασταυρώσεις μεταξύ της δήλωσης ακινήτων Ε9 και των στοιχείων επιφάνειας στις παροχές ρεύματος.
Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δώσει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να δηλώνουν ηλεκτρονικά τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, καλούμε τους δημότες-ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν δηλώσει στον Δήμο ακίνητά τους ή τα έχουν δηλώσει με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό να προσέρχονται στα γραφεία του Δήμου (Κτίριο Μαύρου) προκειμένου να υποβάλουν δήλωση με τα πλήρη και ορθά στοιχεία των επιφανειών όλων των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους χωρίς την επιβολή προστίμων για το παρελθόν και χωρίς αναδρομικές χρεώσεις πολλών ετών, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία.

Για την υποβολή της δήλωσης που γίνεται αυτοπροσώπως στον Δήμο μας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν τα εξής δικαιολογητικά:

1. Έντυπο Διορθωτικής Δήλωσης.
2. Διορθωμένη Βεβαίωση δηλωθείσας Περιουσιακής Κατάστασης Ε9.
3. Πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ή βεβαίωση από τον ΔΕΔΔΗΕ (εφόσον έχει γίνει διακοπή).
4. Δήλωση οριστικής υπαγωγής στις διατάξεις των Ν.3843/2010, 4178/2013, Ν.4495/2017.
5. Σε περίπτωση υποβολής από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη από ΚΕΠ ή Αστυνομία.

Εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του Δήμου Μυκόνου είναι στην διάθεση σας για την ορθή και έγκαιρη συμπλήρωση της Διορθωτικής Δήλωσης καθώς και για την διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων (φωτοτυπίες ή scannering).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2289360132, 2289360128 και 2289360115.

Υποχρέωση τροποποιητικής δήλωσης, υπάρχει και για τις περιπτώσεις που έχει ήδη ζητηθεί βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ.


Η Αντιδήμαρχος Μυκόνου

Κωνσταντινιά Σαμψούνη

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos