Κομισιόν σε Ελλάδα: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

13 Φεβρουαρίου 2020 13:20

Τις Χειμερινές Προβλέψεις της για την Ελλάδα και τα κράτη – μέλη ανακοίνωσε προ ολίγου η Κομισιόν.

 

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η Κομισιόν προέβη σε θετική αναθεώρηση, προβλέποντας ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,4% το 2020, έναντι 2,3% της προηγούμενης πρόβλεψης, που δημοσιεύτηκε το φθινόπωρο.

Αναφορικά με το 2019, η Κομισιόν αναμένει ότι η ανάπτυξη θα «κλειδώσει» τελικά στο 2,2% (προηγούμενη εκτίμηση 1,8% του ΑΕΠ) και δηλώνει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό 2% ή περισσότερο στο υπό εξέταση διάστημα υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Το τρίτο τρίμηνο του 2019 το πραγματικό ΑΕΠ κινήθηκε ανοδικά κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση και 2,3% σε ετήσια. Αυτό οδήγησε την πραγματική ανάπτυξη στο 2,2% το πρώτο εννεάμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Από την έκθεση της Κομισιόν, προκύπτει ότι οι καθαρές εξαγωγές ήταν για μια ακόμη φορά ο βασικός οδηγός. Παρά την χαμηλότερη ανάπτυξη σε κάποιες από τις αγορές που κατά κύριο λόγο κατευθύνονται τα ελληνικά προϊόντα, η ανάπτυξη των εξαγωγών παρέμεινε ανθεκτική, υποδεικνύοντας περαιτέρω κέρδη σε επίπεδο μεριδίου αγοράς, περιλαμβανομένου του τουριστικού κλάδου.

Ο Τζεντιλόνι προανήγγειλε θετική απόφαση για τα ANFA- SMP
Πέρα από τις θετικές προβλέψεις για το ΑΕΠ, ο Επίτροπος Τζεντιλόνι έκανε μνεία στην ανταπόκριση των αγορών έναντι της προόδου που έχει καταγράψει η Ελλάδα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos