Ο Μητσοτάκης την Τρίτη στα σύνορα στον Εβρο -Με την ηγεσία της ΕΕ

03 Μαρτίου 2020 00:40

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην γίνει παράνομη είσοδος μεταναστών στα σύνορα της έχοντας ενισχύσει τις δυνάμεις τα τα τελευταία 24ωρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη θα βρίσκεται στον Εβρο.

Τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας στα σύνορα με την Τουρκία δίνουν μάχη για να αποτρέψουν την είσοδο στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. Και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα. Παράλληλα, 183 άτομα συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Επίσης, μόνο την Καθαρά Δευτέρα από τις 6 το πρωί και για τις επόμενες 12 ώρες απετράπη η παράνομη είσοδος 4.354 μεταναστών από τον Εβρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε σε κάθε τόνο ότι «Καμία παράνομη είσοδος δεν θα γίνει ανεκτή» και αυτό έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο. Μάλιστα για να ενισχυθούν οι ελληνικές θέσεις αυτή την κρίσιμη περίοδο των τεταμένων σχέσεων με την Τουρκία ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την Τρίτη στον Εβρο.

Η ηγεσία της ΕΕ στον Εβρο με Μητσοτάκη
Μάλιστα, το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στην Αλεξανδρούπολη τον Σαρλς Μισέλ, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Νταβίντ Σασόλι. Συγκεκριμένα, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ , της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχτεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Νταβόρ Μποζίνοβιτς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Μισέλ, κα. φον ντερ Λάιεν και κ. Σασόλι, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών. Στις 17:30 ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos