Δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει η ψαλίδα, με 14% μπροστά η ΝΔ

05 Μαρτίου 2020 20:51

Την στάση των Ελλήνων έναντι του κορωνοϊού και του μεταναστευτικού αλλά και το άνοιγμα της ψαλίδας της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νεά δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

 

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού με την Σία Κοσιώνη, η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας στο 39% και προηγείται με 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 25%.

Τρίτο κόμμα παραμένει το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ την έκπληξη κάνει η Ελληνική Λύση που περνά στην τέταρτη θέση με 5,5%, περνώντας το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 5%. Το ΜέΡΑ 25 μένει εκτός Βουλής με 2,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός - ενισχύοντας μάλιστα το προφίλ του παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Θετικοί οι πολίτες στην στάση της κυβέρνησης για μεταναστευτικό
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας.

Σχεδόν 8 στους 10 (ποσοστό 76%) θεωρούν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την φύλαξη των συνόρων στον Εβρο κινούνται σε θετική κατεύθυνση έναντι μόλις 18% που πιστεύει το αντίθετο.

Μάλιστα στην ποιοτική ανάλυση ανά πολιτική τοποθέτηση, έχει ενδιαφέρον το ότι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί» σε ποσοστό 45% εγκρίνουν την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι κεντροαριστεροί σε ποσοστό 78%, οι κεντρώοι με 89% είναι θετικοί ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κεντροδεξιών και δεξιών εγκρίνει τις κυβερνητικές ενέργειες.

Πάνω από 8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν πάντως ότι ανησυχούν για την στάση της Τουρκίας και για τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Επίσης το 83% ανησυχεί από αρκετά έως πολύ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Μοιρασμένοι είναι οι ερωτηθέντες στο ερώτημα για το εάν η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι στη σωστή ή στη λάθος κατεύθυνση.

Τέλος, ως προς τον κορωνοϊό, το 42% ανησυχεί για μια επιδημία μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας. Ενα 26% ανησυχεί μέτρια ενώ ένα ακόμη 26% ανησυχεί λίγο έως καθόλου.


iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos