Τα νέα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση για τον Κορωνοϊό

06 Μαρτίου 2020 16:50

Στα 45 έφτασαν τα κρούσματα του κοροναϊού - Διασωληνώθηκε το ένατο κρούσμα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου


Την ώρα που τα κρούσματα από τον κοροναϊό αυξάνονται συνεχώς έχοντας φτάσει ήδη τα 45 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοίνωσε νέα μέτρα του υπουργείου Υγείας για Ηλεία, Αχαϊα και Ζάκυνθο. Αυτά είναι τα ακόλουθα:

Αναστέλλονται οι εκδρομές σε όλες τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας.
Οι αθλητικοί αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στις τρεις πληττόμενες περιοχές.
Στις οργανωμένες εκδρομές του εξωτερικού παρατείνονται τα μέτρα μέχρι και μετά τις 13 Μαρτίου.

O κ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας υποστήριξε πως «ο ταξιδιώτης από τους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ δεν ανήκαν σε ύποπτα περιστατικά. Ο ιός είναι πάρα πολύ εύκολο να περάσει τα σύνορα και διαδίδεται με ήπια συμπτωματολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, θέλοντας να εξηγήσει ότι ο ιός διαδόθηκε, κάτι που είναι πολύ εύκολο να γίνει.

Κλείνει δημοτικό στη Δάφνη λόγω κρούσματος

Ακόμα ένα σχολείο στην Αττική προστίθεται στη λίστα εκείνων των σχολείων που έχουν ανακοινώσει ότι κλείνουν προσωρινά για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, ο διευθυντής του οποίου ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, θα είναι κλειστό λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πρόκειται για κηδεμόνα μαθητή, ωστόσο ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για την επιβεβαίωση του κρούσματος καθώς ο Δήμαρχος αναφέρει ότι πρόκειται για ύποπτο κρούσμα και όχι επιβεβαιωμένο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Δάφνης - Υμηττού έχει ζητήσει την άμεση απολύμανση των σχολείων της περιοχής όπως και την έγκαιρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos