Μειώσεις φόρων, ενίσχυση στον τουρισμό και την απασχόληση στο διάγγελμα Μητσοτάκη

19 Μαϊος 2020 13:39

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει μεγάλο οικονομικό πακέτο βασισμένο στο τρίπτυχο ρευστότητα, φοροελαφρύνσεις, απασχόληση


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεργασίες για το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό πακέτο, βασισμένο στο τρίπτυχο ρευστότητα φοροελαφρύνσεις και στήριξη της απασχόληση. Οι πληροφορίες λένε ότι θα εκτείνεται έως το τέλος του 2020 και θα απλώνει είναι αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας προς όλους τους εργαζόμενους, είτε αυτοί είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, είτε εποχικοί είτε με συμβάσεις 12μηνης διάρκειας. Η κυβέρνηση τρέχει για να ανακοινώσει το συνολικό σχέδιο για τον τουρισμό και αυτό γιατί θέλει να είναι έτοιμη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο - όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού - πως υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τις θύρες της η τουριστική κίνηση νωρίτερα από την 1η Ιουλίου που ήταν προγραμματισμένο, δηλαδή στις 15 Ιουνίου.

Σε ότι αφορά την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις τις ανακοινώσεις θα τις κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο πεδίο των οικονομικών ο κ. Σταϊκούρας. Κλειδώνουν οι μειώσεις ΦΠΑ, εστίαση και τις μεταφορές και φαίνεται πως καταργείται το τέλος διανυκτέρευσης. Όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό αποτύπωμα της εφετινής τουριστικής κίνησης.

Μολονότι είναι σαφές πως το καλοκαίρι του 2020 δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να συγκριθεί με το περσινό, στην κυβέρνηση ευελπιστούν βασίμως ότι η χώρα μας διεκδικεί εκ των πραγμάτων και τελικώς θα λάβει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μία σαφώς μικρότερη πίτα. Στην εμπροσθοφυλακή της προσπάθειας να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από τον φετινό τουρισμό έχει μπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αξιοποιεί την διευρυνόμενη επιρροή του, προκειμένου να θωρακίσει με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο το εγχώριο τουριστικό προιόν σε ένα καλοκαίρι γενικευμένης αβεβαιότητας.

Είναι, επίσης, σαφές πως τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να φέρνει εγγύτερα τις διακριτές φάσεις του σχεδίου σταδιακής άρσης της καραντίνας. Στο πλαίσιο αυτό, τα εποχικά και λοιπά τουριστικά καταλύματα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετά του Αγίου Πνεύματος, στις 8 Ιουνίου.

Από το προηγούμενο Σάββατο και εντεύθεν Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιτελική του ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιώργο Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο, Στέλιο Πέτσα και Δημήτρη Τσιόδρα, αλλα και οι συναρμόδιοι Υπουργοί βρίσκονται σε διαρκείς συνεννοήσεις και συσκέψεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συνολικό κυβερνητικό πακέτο για τον τουρισμό.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos