Πέτσας: Σε λίγα 24ωρα δημοσιοποιείται η λίστα με τα κονδύλια στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

04 Ιουλίου 2020 14:24

Θέμα λίγων 24ώρων είναι η δημοσιοποίηση της λίστας με τα κονδύλια που διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι όπως είχε προαναγγείλει από την 10 Απριλίου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δοθεί η λίστα και τα ποσά.

«Είναι θέμα λίγων ημερών να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα μέσα και τα ποσά με πλήρη διαφάνεια. Ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπ. Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Οταν μου πουν από το ΥΠΟΙΚ θα τη δώσω στη δημοσιότητα» είπε ο κ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «η καμπάνια έσωσε ζωές». Ως προς τις επικρίσεις ότι δόθηκαν λεφτά ακόμη και σε υπό κατασκευή sites, διευκρίνισε: «Η καμπάνια προχώρησε μέσω από έναν ανάδοχο ο οποίος είχε την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να το κάνει αυτό, έχοντας στο μυαλό του και στη σύμβαση ανάθεσης, συγκεκριμένα κριτήρια. Ηταν 1.232 μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια αυτή σε όλη την Ελλάδα από όλες τις κατηγορίες των Μέσων, επομένως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Οταν θα βγουν τα στοιχεία, θα κρίνετε εσείς και όπως με ρωτάτε αν υπήρχαν αστοχίες να ρωτήσετε εκείνους που δημοσιοποιούσαν αυθαίρετα στοιχεία και ποσά τι θα έχουν να πουν».

 Οταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις και μεταξύ του δημοσιογραφικού κόσμου, ο κ. Πέτσας είπε: «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό είναι ένα κατάντημα μεταξύ δημοσιογράφων, να θεωρούν τη διαφήμιση χρηματισμό. Η διαφήμιση είναι άλλο πράγμα»

Πέτσας για ανασχηματισμό
Ερωτηθείς αν την Τρίτη οπότε η κυβέρνηση έχει «γενέθλια» κλείνοντας ένα χρόνο διακυβέρνησης, θα έχουμε ανασχηματισμό, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα. Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, η κυβέρνηση προχωρά στο έργο της, προσπαθώντας να κάνει την ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

Ερωτηθείς αν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, είπε χαμογελώντας: «Αν πάμε εβδομάδα-εβδομάδα, κάποιος θα το πετύχει».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos